Actualitate

Ion Iliescu: Nu sunt la mine. Să încerce mai aproape de Antena 3

Ion Iliescu a criticat Antena 3 într-o postare publicată pe blogul său. Fostul șef al statului respinge acuzațiile aduse de invitații postului legate de faptul că ar fi beneficiat de banii fostei Securități comuniste.

Postul de televiziune a început o serie de emisiuni dedicate moștenirii dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu. Iar într-unul dintre episoade, s-a menționat că banii fostei Securități comuniste au ajuns la noua putere instalată după Revoluție, printre care și Ion Iliescu.

Chiar dacă a dispărut din viața publică, Ion Iliescu nu a trecut cu vedere subiectul și a reacționat făcând acuzații, la rândul lui.

„Banii n-au fost administrați de mine. Nu sunt la mine”
„Mă uit, cu nedumerire, la spectacolul oferit de A 3 seară de seară, și nu înțeleg ce vrea să transmită, prin invitații săi la emisiunea ”Sinteza Zilei”, domnul Mihai Gâdea. O fi o racordare la conținutul noii revoluții culturale, aud că-i zice ”cancel culture”, ”cultura anihilării”. O fi o încercare de reanimare a audienței. Nu am cum ști, și, să fiu onest, nici nu țin să știu prea multe despre acest tip de politică editorială.

Nu aș fi reacționat public dacă, folosind această ocazie, emisiunea nu ar fi încercat să anuleze adevărul despre evenimente din timpul și imediat de după schimbarea de regim din decembrie 1989. Și, discret, lucrurile se îndreaptă către ”Noi? Nu știm nimic despre banii lui Ceaușescu! Poate Iliescu, el i-a luat!”.

La 22 decembrie 1989 s-a schimbat un sistem politic, totalitar, opresiv, care eșuase în a oferi o viață decentă, și demnă, românilor. Nu s-a dizolvat un stat. Banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum. Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu. Există BNR, există Minister de Finanțe„, a scris Ion Iliescu.

sursa