Actualitate

Klaus Iohannis anunta romani! In ce cazuri nu mai este nevoie de declaratie dupa 15 mai

Astazi presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a venit cu anunt pentru romani in declaratia de presa din 12 mai, acesta spune despre noile restricti dupa starea de urgenta, in starea de alerta, relateaza spyenews.ro.

Klaus Iohannis a anunțat că, odată cu data de 15 mai, când România intră în starea de alertă, „devine obligatoriu portul măștii, o mască care acoperă gura și nasul, atunci când ne găsim în spații interioare.

Spre exemplu, când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau în alte situații, când mergem cu transportul public în comun, în metrou.

Deci, în interior masca e obligatorie”.

De astfel, a mai spus ca este obligatoriu sa se pastreze distanta sociala la 1,5 metri.

„Igiena mâinilor devine obligatorie și e foarte importantă.

Trebuie să ne spălăm pe mâini cât putem de des și întotdeauna când venim acasă din afară”, a completat Klaus Iohannis.

„Am spus la început că nu e cazul să ne relaxăm.

Dar anumite activități trebuie reluate.

Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă, se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele.

Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru accesul publicului”, a mai spus Klaus Iohannis.

In ce priveste bisericile, slujbele cu enoriari se va putea sta in aer liber la slujba, de asemenea pastrarea distantari.
Iar declaratia pe propria raspundere se face doar la parasirea localitatilor, nu si in localitate.

„Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația prezentării unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității”.