Politica

Klaus Iohannis condamnă atentatul sângeros din New York

România condamnă ferm atacul terorist din SUA, soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, şi este deplin solidară cu Statele Unite, a declarat, miercuri dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis.
„Transmit condoleanțe familiilor celor decedați și urări de însănătoșire grabnică celor răniți. România este deplin solidară cu SUA, partenerul nostru strategic, în aceste momente grele şi îşi reafirmă hotărârea de a continua să acţioneze alături de acestea cu toate mijloacele disponibile pentru combaterea terorismului care nu poate fi prin nimic justificat”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în deschiderea Conferinţei femeilor francofone.

Klaus Iohannis a mai spus că România condamnă ferm acest atac terorist şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.
Alertă de securitate în New York, Manhattan. Opt persoane au murit şi alte 11 au fost rănite după ce un individ a intrat pe contrasens cu o camionetă închiriată într-o pista de biciclişti, lovind şi trecători. După ce a lovit un autobuz de şcoală, şoferul camionetei a coborât şi a deschis focul la întâmplare. Poliţiştii confirmă că este un act premeditat, posibil terorist.

Autorul atacului din New York soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian, preluat de News.ro.
Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey.

Dilfuza Iskhakova, care locuieşte în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian că bărbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urmă cu şase ani, la sosirea din Uzbekistan.

Romaniatv.net