Actualitate

Laura Codruța Kovesi spune ca nu este vinovata si declara doar adevarul: „Am primit numeroase amenințări”

Laura Codruța Kovesi spune ca nu este vinovata si declara doar adevarul: “Am primit numeroase amenințări”Laura Codruța Kovesi a a declarat astazi dupa ce a iesit de la Curtea Suprema, ca inca beneficiaza de protectie de la SPP, deoarece in baza unei decizii luate in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, relateaza b1.ro.

Întrebată dacă e normal să meargă cu mașină de la SPP și cu pază de la SPP, fosta șefă a DNA a răspuns: ”Da, am protecție în acest moment. Protecție față de faptul că am primit numeroase amenințări.

Atunci când am încheiat mandatul am și trimis copie după toate amenințările pe care le-am primit și toate riscurile care există la siguranța mea fizică și Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis că trebuie să beneficiez de protecție în continuare”. 

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat miercuri în fața judecatorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție. Judecătorii vor decide dacă îi ridică măsura controlului judiciar precum și interdicțiile, cum ar fi cea de a vorbi cu presa sau de a părăsi țara. Decizia va fi definitivă.

De asemenea, joi este programată şi a treia rundă de negocieri între Parlament și Consiliul european cu privire la numirea procurorului şef european.