Politica

Ludovic Orban: Liderii PSD și Pro România, iresponsabili. Au instigat la încălcarea regulilor și au bagatelizat pericolul

Premierul Ludovic Orban i-a acuzat de iresponsabilitate pe liderii PSD și Pro România, deoarece au luat în derâdere pericolul reprezentat de coronavirus și au instigat românii să încalce regulile menite să prevină răspândirea COVID-19. Șeful Guvernului a mai susținut că liderii celor două partide de Opoziție au subminat efortul de a ține sub control epidemia și prin faptul că au lăsat autoritățile fără anumite pârghii. Nu este prima dată când Orban pune numărul mare de noi infectări și pe seama atitudinii unor oameni politici. Se întâmplă în contextul în care, două zile la rând, România a înregistrat peste 400 de noi îmbolnăviri.
Tot mai multe cazuri de coronavirus în România. Ludovic Orban: Liderii PSD și Pro România au instigat românii la nerespectarea regulilor
Vineri, Ludovic Orban i-a acuzat din nou pe liderii PSD și Pro România că neagă pericolul COVID-19 și instigă românii la nerespectarea regulilor: „Condamn din nou atitudinea iresponsabilă a liderilor politici, în special din zona Opoziţiei, PSD și Pro România, care au instigat permanent românii la nerespectarea regulilor, care au bagatelizat pericolul reprezentat de epidemie și au acționat sistematic pentru a lipsi autorităţile de pârghiile necesare pentru a lupta contra COVID-19”.

Acesta a dat asigurări că, dincolo de acești politicieni „iresponsabili”, autoritățile statului își fac treaba și sunt mobilizate pentru a reduce pe cât posibil riscul de răspândire a coronavirusului în comunitate.

Joi, șeful Guvernului lansase acuzații similare. A mai spus atunci că anumite instituții au ajuns să lucreze în slujba acestor politicieni, în loc să servească interesul românilor. A fost o aluzie la decizia Curții Constituționale, care a stabilit că sunt neconstituționale internarea obligatorie și carantinarea prin Ordin de Ministru.

sursa