Advertoriale

Mentenanta instalatii frigorifice – de ce ar trebui lasata pe mana profesionistilor?

Instalatiile frigorifice sunt, in primul rand, echipamente costisitoare. Astfel, este de la sine inteles ca reparatiile sau lucrarile de mentenanta regulata prezinta, la randul lor, un cost relativ ridicat. Ei bine, acesta este unul dintre motivele pentru care destui proprietari de afaceri iau aceste lucrari in propriile maini. De altfel, nu ar fi prima instanta de reparatie proprie pe care o auzi – romanii sunt cunoscuti pentru refuzul deseori categoric al meseriasilor si profesionistilor, mai ales cand vine vorba de reparatii in propria locuinta.

Totusi, cand vine vorba de instalatii frigorifice, reparatiile proprii nu ar trebui nicidecum sa fie o optiune. Iata de ce!

Instalatiile frigorifice comerciale sunt mai complexe

Un frigider, de exemplu, are toate componentele situate in aceeasi carcasa. Astfel, nu este complicat sa gasesti cauza problemei si poate chiar sa o rezolvi, chiar daca nu ai langa tine un profesionist. Acelasi lucru nu se aplica in cazul unei instalatii frigorifice comerciale.

Aceste instalatii prezinta mai multe componente si elemente care pot fi situate in diferite locuri din cladire – subsol, demisol, sau chiar acoperis, dupa caz si tipul instalatiei. Drept urmare, pentru a identifica chiar si cele mai simple defectiuni/probleme, expertii sunt nevoiti sa realizeze o inspectie sumara a intregii instalatii – adica a fiecarei componente/element.

Instalatiile frigorifice sunt diverse si variate

Se poate spune despre mediul comercial romanesc ca este dominat atat de instalatii frigorifice moderne, cat si de instalatii vechi – foarte vechi, in unele cazuri. De aici si varietatea acestora. Chiar si un instalator incepator nu va putea rezolva fiecare problema cu care acesta se confrunta.

Totodata, reparatiile si mentenanta realizate asupra instalatiilor moderne sunt deseori inlocuite de suport si asistenta tehnica la distanta din partea producatorului instalatiei. Acelasi lucru nu se aplica, in niciun caz, la instalatiile vechi de zeci de ani.

Reparatiile improvizate si personale duc la pierderea garantiei

Aproape fiecare componenta si element al unei instalatii frigorifice este protejat de un sigiliu (din plastic si metal, de regula). Daca acesta este rupt, atunci garantia componentei respective (sau chiar a intregii instalatii, in unele cazuri) se pierde. Aceasta situatie este una cu care nu ai vrea sa ai de-a face, mai ales in cazul in care tocmai ce ai deschis usile unei unitati comerciale.

Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa incerci sa economisesti cateva sute de lei pentru o reparatie simpla, riscand astfel pierderea unei garantii care te poate salva de cheltuiala a cateva sute sau mii de euro.

Pentru orice problema la nivelul unei instalatii frigorifice, poti apela oricand, dar mai ales cu incredere, la profesionistii FrigoTehnics. Acestia se pot ocupa de racirea afacerii tale inca dinaintea existentei unei instalatii de racire – mai exact prin serviciile de proiectare si montare, oferite la cele mai inalte standarde.

Nu uita faptul ca un contract cu un asemenea service este mai mult decat recomandat pentru unitatile comerciale si nu numai, indiferent de starea si mai ales vechimea instalatiilor tale frigorifice. Atunci cand incerci sa mai tai din costuri, ideal ar fi sa nu renunti la cele care sunt necesare functionarii corespunzatoare a afacerii tale!