Politica

Ministrul Economiei propune mai puține instituții de stat

Claudiu Năsui este de părere că România are nevoie ca de aer de mai multă eficiență în instituțiile statului, dar și de instituții mai puține și chiar mai suple, ca banii contribuabilor să fie economisiți și cheltuiți cu maximă responsabilitate.

„Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie considerat câștigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor.
România are nevoie ca de aer de mai multă eficiență în stat, de instituții mai puține și mai suple, iar banii contribuabililor trebuie mai degrabă economisiți și cheltuiți cu maximă responsabilitate.

Vizavi de execuție, niciodată ministerul economiei nu a pus mai mulți bani în piață cum a pus anul acesta. Cu toate problemele întâmpinate, am reușit să deblocăm tranșe de fonduri și să dăm miliarde de lei firmelor din economia reală”, a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Năsui spune că Ministerul Economiei nu a adus niciodată sume ca cele de anul acesta
În același timp, ministrul Năsui a precizat că Ministerul Economiei nu a adus niciodată în piața atât de mulți bani cum s-a întâmplat anul acesta.

„În fapt, în primul semestru al anului, ministerul economiei a trimis mai mulți bani în economie decât în ultimii 4 ani împreună. Este un record istoric.

Mai mult, ne-am ocupat și de optimizarea cheltuielilor, eliminarea risipei, desființarea sinecurilor și oprirea programelor ministerului care finanțau de zeci de ani cercuri restrânse de interese, branșate, departe de ochiul public, la banii contribuabililor.

sursa