Politica

Ministrul Educației: „Elevii vor da examen de admitere la toate liceele”

Noi schimbări în Educație au fost anunțate de către ministrul Sorin Cîmpeanu. Elevii vor da admitere la liceul la care își doresc să studieze iar cei care nu obțin un loc, vor da Evaluarea Națională.

A fost o cerere repetată de mulți ani a colegilor care au demonstrat că pot să facă performanță, care solicită să selecteze printr-un concurs propriu, elevii.

Trebuie să îmbinăm excelența și echitatea. Excelența poate fi făcută în aceste colegii naționale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul a explicat că elevii vor da în primă instanță examenul de admitere la liceu și dacă nu vor reuși să ocupe un loc la liceul dorit mai pot avea o șansă dând Evaluarea Națională.

Proiectele noilor Legi ale Educației au fost discutate, într-o primă lectură, în ședința de guvern de miercuri. Ele se află în dezbatere publică până pe 24 august, iar Ministerul Educației așteaptă propuneri de îmbunătățire a acestora, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu (PNL). La începutul lunii septembrie, cele două proiecte de legi ar trebui să intre în procedură de vot în Parlament.

sursa