Politica

Sorin Cîmpeanu: În școli se respectă regulile de protecție anti-coronavirus

Dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vom genera noi pierderi în educație, vom afecta elevii sub toate aspectele și vom determina agravarea tulburărilor de socializare, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, care s-a arătat de părere că în școli regulile de protecție împotriva SARS-CoV-2 sunt respectate „mult mai corect decât în multe alte locuri”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre închiderea școlilor și efectele unei astfel de măsuri

„Triajul epidemiologic, după experienţele de anul trecut, nu a dat cele mai eficiente rezultate. În şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva SARS-CoV-2 mult mai corect decât în multe alte locuri. Educaţia nu te îmbolnăveşte, educaţia te ajută să te protejezi învăţând să respecţi regulile. (…) Cred că este o variantă tentantă să închizi şcolile primele, fără să iei alte măsuri restrictive pe alte planuri. Din păcate, dacă măsura închiderii şcolilor nu va avea efectul scontat, vom genera noi pierderi în educaţie, vom afecta sub toate aspectele elevii şi vom determina agravarea tulburărilor de socializare”, a declarat ministrul Educației, duminică seară, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a oferit drept exemplu un studiu realizat în SUA, care a arătat că rata de infectare era mai mare în rândul celor care învățau online comparativ cu cea înregistrată la copiii care participau fizic la cursuri.

„Am văzut astăzi un studiu realizat recent într-o serie de şcoli din SUA, care deservesc mai mult de două milioane de elevi. Cred că este valabil şi în România. Studiul arată că, în mod surprinzător, rata de infectare în rândul elevilor care învaţă online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la şcoală. Adică, atunci când nu mergi la şcoală, este posibil să mergi în alte locuri în care condiţiile de distanţare se respectă mai puţin decât în şcoli”, a mai spus demnitarul.

sursa