Politica

Sorin Cîmpeanu: Toate școlile se vor deschide cu prezență fizică la data de 13 septembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV că toți elevii vor începe cursurile pe data de 13 septembrie cu prezență fizică indiferent de clasă până la atingerea pragului de 6 la 1.000 de locuitori.

Un plan concret există deja. Cel mai important și cel mai sigur este că în data de 13 septembrie toate școlile indiferent de clasă se vor deschide cu prezență fizică pentru toți elevii. De asemenea, vor funcționa creșele și grădinețele. Acest lucru se va întâmpla din 13 septembrie și vor fi deschise până la atingerea pragului de infectare de 6 la 1.000 de locuitori.

După depășirea acestui prag, creșele și grădinițele vor rămâne deschise cu prezență fizică, cu măsuri sanitare suplimentare, iar toți elevii vor intra în școală online până când rata de infectare va scădea sub 6 la mie”,a spus Sorin Cîmpeanu, în emisiunea moderată de Ștefan Pășcuță.
Vreau să vă spun că și în momentul în care vorbim se derulează aceste campanii de informare a părinților cu privire la importanța și necesitatea vaccinării. La nivelul fiecărui județ există echipe mixte, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanți ai DSP, reprezentanți ai Prefecturii. Se vor putea face inclusiv în școli aceste imunizări pentru cei care își vor exprima acordul de vaccinare. Am discutat cu colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare și există disponibilitate de echipe mobile care să meargă în școli și să vaccineze acei elevi care au acordul informat pentru vaccinare”, a mai adăugat Cîmpeanu.