Politica

Sorin Cîmpeanu: 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu: 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare

Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat. În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației.

Sorin Cîmpeanu promite controale în școlile din toată țara pentru a verifica respectarea regulilor de protecție sanitară.

De luni vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în școli”, a subliniat oficialul, care a vorbit  și despre achiziția testelor de salivă.

Școlile pot desfășura cursuri cu prezență fizică doar dacă măcar 60% din personalul unității respective este vaccinat împotriva COVID-19.

Școlile care au rată de vaccinare sub 60% vor începe școala în sistem online. E un lucru foarte clar. Școlile și grădinițele care au rată de vaccinare peste 60% vor putea începe școala cu prezență fizică”, spunea vineri Sorin Cîmpeanu.

Mai mult aici.