Sanatate

Ministrul Sanatatii: „Ajungem la 1.000 de infectatii la zi

Nelu Tataru, a anuntat aseara despre noua lege a carantinei, deoarece s-a ajuns aproape la 1.000 de cazuri la zi, iar el a declarat ca dupa intrarea in vigoare aceasta lege, problema infectarii se va mai opri, relateaza wowbiz.ro.

De astazi, ministrul Sanatatii a declarat ca intra in vigoare legea carantinei.

Ministrul Sănătății spune că situația în țară va deveni mai bună, după ce va intra în vigoare noua lege, pentru că se vor putea lua de la început măsurile de izolare și de internare.

„Lucrurile nu vor mai continua în forma asta, pentru că de mâine intră în vigoare legea izolării și carantinei.

Suntem pe internare și izolare în condițiile în care vom respecta aceste reguli”, a declarat ministrul.

„În următoarele 14 zile vom avea o creștere progresivă.

Vom ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi.

Vom avea această creștere.

Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la Terapie intensivă într-un număr de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, ușor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui să le gestionăm.

 Avem o previziune pe tot ce înseamnă focarele actuale în evoluția lor, identificăm orice caz care apare în aceste focare, sau în focare în constituire, având pârghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la început măsurile de izolare și nu vom mai avea această creștere masivă pe care am avut-o în ultimele 2, 3 săptămâni de când avem acest vid legislativ”, a spus ministrul.