Politica

Nelu Barbu: Executivul chiar este transparent în relaţia cu partenerii europeni

Nelu Barbu: Executivul chiar este transparent în relaţia cu partenerii europeniGuvernul a avizat publicarea raportului GRECO. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, și GRECO urmează să stabilească momentul în care va fi publicat documentul.

„Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO pentru că, aşa cum a şi spus doamna prim-ministru, vom face demersurile necesare şi vom îndeplini toate procedurile, pentru că Guvernul chiar este transparent în ceea ce priveşte relaţia cu partenerii noştri europeni pe acest segment. Procedural, de acum încolo, ministrul Justiţiei va stabili împreună cu GRECO momentul în care va fi publicat (raportul – n.r.) pentru o sincronizare, dacă vreţi, să fie publicat şi limba română şi în limba engleză în acelaşi timp. Doamna ministru al Justiţiei va oferi mai multe detalii referitor la momentul în care va fi făcut public, dar e o chestiune de zile presupun”, a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului
Grupul statelor împotriva corupției a constatat, în timpul sesiunii plenare din iunie, că din cele cinci recomandări formulate în 2017, România a implementat doar una singură, informa G4Media, pe 20 iunie. Experții GRECO s-au declarat foarte îngrijorați de activitatea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție și au recomandat Guvernului să desființeze această ”anomalie a sistemului judiciar”, care pune în pericol independența justiției.
Potrivit procedurii GRECO, traducerea și publicarea raportului trebuie autorizate de guvernul statului evaluat.

B1.ro