Politica

Nelu Tătaru: Petrecerile sunt interzise. Recomandăm maxim întâlniri în familie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că în perioada Sărbătorilor nu se vor putea organiza petreceri. Politicianul a făcut un apel către oameni să fie precauți în ceea ce privește întâlnirile cu prietenii, iar dacă vor să petreacă Sărbătorile să o facă strict cu cei care fac parte din familie.

„Trebuie să fim în continuare precauți, să purtăm masca de protecție și să respectăm regulile care restricționează evenimentele private. Soluția pe care o recomand în această perioadă este adaptarea la situația pandemică pe care o traversăm”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la Digi24.

Câte persoane putem invita la petrecerile de Sărbători?

Nelu Tătaru i-a avertizat pe români că trebuie să evite contactul cu persoane din exterior pentru a evita o eventuală infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”După cum știți există niște reguli privind restaurantele, privind petrecerile private. În ceea ce privește spațiul privat recomandăm multă precauție. De Sărbători, dacă avem o întâlnire de familie să avem grijă, dar este recomandat să nu ne întâlnim cu persoane din exterior, persoane cu care nu ne-am mai întâlnit. Dacă avem invitați de Sărbători să folosim masca și dezinfectantul.”, a mai spus ministrul Tătaru.

Întrebat despre numărul de persoane invitate la petrecerile de Crăciun și de Revelion, Tătaru a făcut următoarele afirmații:

„Sărbătorile sunt ceva intim. Petreceți în familie! Persoanele care nu fac parte din familie, cele cu care nu ați avut contact, pot să fie infectate. Respectarea recomandărilor duce la scăderea riscului de îmbolnăvire”, a adăugat Nelu Tătaru.

”Ați văzut ce măsuri a dispus Belgia, cu doar un oaspete care poate fi invitat de Sărbători. Noi nu suntem acolo, dar trebuie să fim precauți.”, a conchis ministrul Sănătății.

sursa