Politica

Nicușor Dan, despre proiectele administrației PSD pentru bucureșteni

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, joi, că intrarea în faliment a Primăriei Capitalei era inevitabilă de vreme ce administrația condusă de Gabriela Firea a prevăzut venituri de 7 miliarde în 2019, deși ele au fost de doar 4 miliarde și în contextul în care administrația PSD a cheltuit în 4 ani bugetul pe 5 ani. Dan a mai precizat că Primăria Capitalei era în faliment încă dinainte să apară cazul Constanda și că datoria către omul de afaceri reprezintă doar 10-12% din datoria totală pe care o are PMB. Apoi, Nicușor Dan a prezentat câteva dintre PUZ-urile aflate joi pe masa Consiliului General. Trăsătura dominantă a acestora este că sacrifică spațiul verde, și așa puțin în București, în favoarea blocurilor.

Primăria Capitalei are conturile blocate. Nicușor Dan: Datoria către Costică Constanda e doar 10-12% din datoria totală a PMB

Nicușor Dan a avertizat administrația PSD din Capitală că, imediat ce va deveni Primar General, vor fi făcute cercetări și vor fi sesizate organele abilitate: „Vor să dea ultimele tunuri din acest mandat. Vreau să avertizez și primarul PSD și echipa PSD că lucrurile n-o să rămână așa, că imediat după alegeri o să facem o cercetare a ce s-a întâmplat și vom sesiza instituțiile abilitate în special pe chestiunea Constanda și pe chestiunea Parcului Bordei”.

Dan a mai precizat că Primăria Capitalei era în faliment încă dinainte să apară cazul Constanda și că datoria către omul de afaceri reprezintă abia 10-12% din datoria totală pe care o are Primăria București: „Cazul Constanda revine a cincea oară în Consiliul General. Am spus de mai multe ori că Primăria Capitalei era în faliment dinainte să apară cazul Constanda. Vă aduc aminte că STB a garatat cu clădiri și autobuze în contul datoriei pe care o are la ANAF, că e o datorie consistentă pe apă caldă și căldură către ELCEN, că sunt datorii consistente către constructori. De fapt, datoria către Constanda e abia la 10-12% din datoria curentă pe care Primăria Capitalei o are”.

Citeste mai mult.