Politica

Nicușor Dan: Nu o să avem Târg de Crăciun

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a declarat joi seară, în platoul B1 TV, că în această iarnă, în București nu se va organiza celebrul Târg de Crăciun, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, asa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem Targ de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă.”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Întrebat dacă acestă decizie are legătură și cu problemele economice cu care se confruntă municipiul, noul primar a afirmat ferm că nu, ci că est vorba despre o măsură strict sanitară.

Întrebat dacă în aceasă iarnă în oraș vor apărea decorațiunile în oraș, Nicușor Dan a răspuns că da, dar mai discret decât în alți ani.

„Au și început. Sunt două chestiuni. Unu: cu titlu general, în momentul în care ești bolnav, tu ești o persoană și ai o boală, primul tău gând, reflex sănătos pe care il ai este sa investești economiile pe care le ai în medicamente și medici nu în haine de lux, cam asa este și situația Bucureștiului. Suntem într-o situație financiară dificilă, bineînțeles că este frumos să avem decorațiuni pe stradă, numai că, atâta timp cat suntem încă în situația asta financiară dificilă, o sa le avem în mod rezonabil, discret cât să existe. Ce se întâmplă anul aceasta este că există una din companiile municipale, care are un contract în curs cu o firmă privată pe mai multi ani, inclusiv pe anul acesta si acesta, în baza acestui contract a început să monteze luminițele de Crăciun”, a spus primarul.

sursa