Actualitate

Nicușor Dan: ”Nu vor fi luminițe de Crăciun în Sectorul 1”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat ieri, 10 noiembrie 2021, faptul că anul acesta va fi împodobit cu luminițe de Crăciun doar centrul Bucureștiului, iar în sectorul 1 nu vor exista deloc. De asemenea, acesta a precizat că încă se discută despre târgurile de Crăciun, dar dacă vor exista vor fi unele private.
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că și anul acesta vom avea luminițe de Crăciun, însă nu este vorba despre opulența din anii trecuți, ci se vor folosi cele avute pe stoc de Compania Municipală
Iluminat Public. De asemeena, acesta a precizat că încă se discută dacaă Bucureștiul va avea sau nu târguri de Crăciun, dacă vor exista vor fi unele private.

Noi avem niște luminițe ale noastre, cumpărate anii trecuți, nu mai aducem altele, cum au venit anul trecut cu tirul, punem ce avem.
Ne costă cam 1 milion să le montăm, sunt niște plase care se pun pe copaci.
Punem numai în centru. Am dat comanda către Compania Municipală Iluminat să înceapă montarea, au nevoie cam de două-trei săptămâni să termine fiindcă sunt mult mai puține față de anii trecuți. Mai suntem în discuții pentru niște târguri private de Crăciun și suntem în discuții cu privați, să împodobească pe banii lor niște parcuri ”, a declarat Nicușor Dan.

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei și reprezentant al Consiliului General în Adunarea Generală a Acționarilor a Companiei Municipale Iluminat Public București, a declarat că compania are în stoc 3.181de instalații de iluminat și acestea vor fi montate.
Compania Municipală Iluminat public a cumpărat aceste decorațiuni în 2018, plătind pentru ele 6 milioane de lei firmei MK Illumination SRL.

Acestea au fost folosite și în ultimii 3 ani, asigurând 40% din necesar, iar restul de 60% se închiriau de la aceeași firmă.
Primăria Sector 1 este singura care nu va aloca bani pentru a împodobi anul acesta, asta în timp ce în sectoarele 2, 3 și 5 se vor folosi instalațiile de iluminat ce au fost cumpărate anterior, iar în sectoarele 4 și 6 se vor cumpăra sau închiria unele noi, primăria Sectorului 1 nu a alocat bani pentru luminițe de Crăciun, astfel că acesta va rămâne fără aspectul festiv

sursa