Sanatate

Noi simptome pentru infecția cu noul coronavirus: pete roșiatice pe piele și urticarie trecătoare

Este cert faptul că simptomele pentru COVID-19 se aseamănă cu cele ale unei gripe normale. Însă, s-a descoperit un nou symptom care este reprezentat de apariția pe piele a unor pete roșiatice sau a unei forme trecătoare de urticarie. La acestă concluzie au ajuns mai mulți medici dermatologi din cadrul Sindicatului Național al Dermatologilor-Venerologi din Franța.

Pete roșiatice pe corps au urticaria – nou simptom pentru coronavirus
Cele mai des întâlnite simptome pentru noul coronavirus sunt tusea seacă, febra și dificultăți respiratorii. Totuși, mai există și alte semn care îți pot da de gândit că ceva nu este în regulă și că este posibil să te fi infectat cu SARS-CoV-2. De menționant că aceste noi simptome nu apar sporadic și la toate persoanele. Printer aceste smne descoperite se numără pierderea gustului și a mirosului, ochii iritați și lăcrimoși, dureri în gât, și, mai nou, apariția pe piele unor pete roșiatice, uneori durerase dar și a urticariei. Este concluzia la care au ajuns mai mulți medici din Franța.

„Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi din Franţa, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid”, se arată într-un comunicatul de presă transmis de Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi din Franţa, care avertizează asupra semnelor care indică o posibilă infectare cu noul coronavirus și care pot apărea pe piele, potrivit Click. Medicii dermatologi au detaliat simptomele mai sus menționate: acrosindroame (pseudo-degerări la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii uneori dureroase şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

Uniunea dermatologilor sfătuiesc oamenii să nu ezite să consulte un medic specialist cât mai curând posibil din momentul în care sesizează apariția acestor noi simptome pe piele. Analiza numeroaselor cazuri raportate Sindicatului arată că aceste simptome (pete roșii pe piele și utrticaria trecătoare) pot fi asociate cu infecatarea cu coronavitrus și automat cu apariția bolii COVID-19.

„Alertăm publicul şi medicii pentru a detecta aceşti pacienţi potenţial contagioşi cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat semne de dificultăţi de respiraţie)”, concluzionează comunicatul.

Aplicația care va permite autoevaluarea simptomelor de coronavirus
Autoritățile din Spania au anunțat lansarea unei aplicații utilizată pe telefoanele mobile prin care cetățenii vor putea fi localizați, astfel încât deplasările inutile să fie depistate rapid. Pe lângă acest lucru, respectiva aplicație va permite și autoevaluarea simptomelor de coronavirus.

Ministerul Economiei din Spania, condus de Nadia Calvidno, prin departamentul de digitalizare și inteligență artificială, transmite că, în lupta cu COVID-19, a fost adoptat un regulament de autorizare a dezvoltării unei aplicații de telefonie mobilă care să permită autorităților din domeniul sănătății să își localizeze toți cetățenii în „scopul de a verifica dacă aceștia se află în comunitatea din care afirmă că fac parte”, potrivit El Pais.

De asemenea, noua aplicaţie va permite utilizatorilor să indice simptomele pentru noul coronavirus, cum ar fi tuse, febră, dificultăţi respiratorii, dureri musculare, să le evalueze cu regularitate şi să primească – în funcţie de rezultate – instrucţiuni şi recomandări adaptate pentru fiecare caz. Toate acestea prin intermediul unui chestionar.

Scopul principal rămâne însă detectarea de către autorități dacă cetățenii călătoresc în fara localității, mai ales în weekend, fapt ce a dus la sărpândirea virusului provenit din Wuhan, China.

sursa