Actualitate

O fetita ascunsa sub patura a fost descoperita la Vama Nadlac.

O fetiță ascunsă sub pătură a fost descoperită la Vama Nădlac de polițiștii de frontieră.

Părinții, doi soți din Sibiu, le-au spus oamenilor legii că au recurs la tertip pentru ca bebelușul de un an să fie trecut ilegal frontiera.
În drum spre Germania, oamenii și-au acoperit bebelușul cu o pătură, sperând că nu vor ridica suspiciuni.

Sibienii au fost opriți luni dimineața de polițiștii de frontieră de la Vama Nădlac.

În data de 28.05.2018, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 46 ani, domiciliat pe raza judetului Sibiu, care conducea un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în Germania. În mijlocul de transport mai călătorea și soţia sa, cetăţeanul român Maria B., în vârstă de 39 de ani. Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, ascunsă sub o pătură, o fetiță în vârstă de 1 an”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.
În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că părinții copilului nu aveau documente de călătorie pentru fetița lor, însă voiau să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru ambii părinţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, susțin polițiștii de frontieră.

Nu este prima oară când oamenii recurg la această metodă pentru a trece ilegal frontiera. În urmă cu două săptămâni, un cetățean turc și o româncă și-au ascuns copilul sub o pătură pentru că pașaportul băiețelul expirase. Ambii părinți s-au ales cu dosar penal.

Libertatea.ro