Auto

Plafonarea tarifelor RCA se amână

Proiectul de plafonare a preţului poliţelor RCA, pregătit la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern deoarece a fost retras de ASF.
Plafonarea tarifelor RCA se amână. Proiectul nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri deoarece a fost retras de ASF. Nici legile Educației nu figurează pe agenda ședinței de azi.

Legile educatiei nu figureaza pe agenda de astazi deoarece doamna ministru Ligia Deca are inca o situatie a starii de sanatate care necesita urmarea recomandarilor medicale de izolare. In privinta proiectului de plafonare a pretului RCA pregatit la propunerea Autoritatea de Supraveghere Financiara, acesta nu figureaza pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Mai mult, se pune întrebarea dacă acţionarii sunt dispuşi în continuare să investească într-un mediu de business impredictibil, şi intr-o piaţă RCA marcată de 4 falimente în ultimii 8 ani, în contextul în care costul de capital necesar, raportat la expunere, pentru a îndeplini cerinţele de solvabilitate, este în creştere. Industria de asigurări a fost şi va continua să fie un partener profesionist şi echilibrat în vederea asigurării unui cadru legislativ care să îmbunătăţească funcţionarea pieţei de asigurări, în beneficiul tuturor cetăţenilor”, adaugă organizaţiile.

sursa