Actualitate

Preotul român: „Am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public?”

Cazul lui Novak Djokovic, interzis în Australia, după ce a încercat să participe la turneul de Grand Slam nevaccinat anti-COVID, a provocat multă revoltă, dar și empanie în societate. Printre marii susținători ai sârbului se numără un oficial BOR.

În cadrul unei slujbe susținute în Suedia, la Goteborg, episcopul Macarie al Europei de Nord a recunoscut că l-a pomenit la Sfânta Liturghie pe liderul ATP.

De asemenea, preotul a făcut o paralelă între COVID-19 și lepra, boala care a făcut ravagii în primele secole.

Condiția de lepros era cumplită. Suferința bolii era urmată de suferința ostracizării și a izolării și excluderii din comunitate.
(…) Din nefericire, în numele iubirii și în numele binelui comun, în zilele noastre, chiar și cei sănătoși, chiar și cei curați sunt ostracizați și sunt considerați un pericol pentru societate. Iată, vedem cu ochii noștri, ceea ce se întâmplă cu un sârb, cu un frate de-al nostru în credință, cu unul dintre cei mai buni jucători din tenisul mondial, Novak Djokovic, pe care l-am pomenit și acum, la dumnezeiasca Liturghie.

Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? Nu cred! Tocmai de aceea trebuie să ne rugăm pentru cei care suferă pe nedrept. Din nefericire, în ochii celor puternici ai acestei lumi sunt vinovate victimele și nu persecutorii”, a declarat preotul, care a citit pericolpa evanghelică referitoare la vindecarea celor 10 leproși, săvârșită de către Iisus Hristos.

sursa