Social

Prima reacție a Părintelui Calistrat Chifan, după ce a agresat două femei

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, județul Iași, a agresat două femei. Imaginile au ajuns virale, iar acesta a venit la câteva zile distanță cu o primă reacție oficială.
Argumentarea sa este greu de înțeles, iar în plus afirmă că așteaptă scuze din partea victimelor
Părintele Calistrat a agresat două femei chiar în curtea cimitirului, în fața enoriașilor, iar IPJ Iași a demarat o anchetă în cazul său.
„Mare problemă nu s-a întâmplat. Acolo este un cimitir, într-o coastă, unde mai vin creștini din afară și își iau locuri, iar fetele astea două, n-o să le dau numele, să nu fie calomnie, au acolo vreo două-trei locuri, sunt două copile nemăritate, care au deviație de comportament sau puțină isterie”, a fost prima reacție a Părintele Calistrat, după gestul său.

Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie şi un aranjament sau o simplă coincidenţă. Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân.
Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora sa, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea a încălcat toate regulile mănăstirii. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii”, a explicat , părintele Calistrat Chifan.

sursa