Politica

Raed Arafat spune tot despre tragedia de la Victor Babeș

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, ce s-a întâmplat, de fapt, cu instalația de oxigen a Unității Mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală.
Raed Arafat spune tot despre tragedia de la Victor Babeș. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu instalația de oxigen
Luni seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre instalația de oxigen de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală și a confirmat că, recent, aceasta a avut nevoie de reparații. Potrivit spuselor lui Arafat, reparațiile au fost executate în parametrii corespunzători înainte de punerea în funcțiune a TIR-ului ATI.

Amintim că instalația de oxigen a Unității Mobile de Terapie Intensivă s-a oprit brusc luni seara, cauzând decesul a trei persoane. Ministerul Sănătății a trimis un comunicat de presă prin care a explicat că a avut loc o defecțiune la instalația de oxigen.

Ce spune Raed Arafat
Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că instalația de oxigen nu a fost instalată greșit și că aceasta a fost refăcută la recomandarea firmei care deține stocatorul. El a subliniat că reparațiile instalației de oxigen nu au fost făcute ca improvizație.

Nu a fost instalată greşit. La un moment dat, firma care a făcut instalaţia de oxigen nu era firma care era, să zicem, agreată sau care lucra cu firma de stocatoare de oxigen. Mai mult, ţeava care a fost instalată era de altă dimensiune şi necesita alte acţiuni de autorizare, motiv pentru care s-a refăcut instalaţia la recomandarea firmei care are stocatorul şi a fost totul corectat înainte să fie TIR-ul dat în funcţiune.

Deci, asta e o situaţie care arată că, totuşi, chiar dacă s-a făcut, a fost schimbat acest lucru din timp, înainte să intre TIR-ul în funcţiune. Acest lucru nu s-a făcut ca improvizaţie, şi doar că firma care a făcut prima instalaţie, a făcut-o cu anumite ţevi care nu erau potrivite pentru ce trebuia să funcţioneze acolo. Şi atunci a fost repetată lucrarea, de asta a durat şi vreo două zile în plus să fie pus TIR-ul în funcţiune. Asta a fost o chestiune care, într-adevăr, s-a întâmplat”, a declarat Raed Arafat.

sursa