Scitech

Atenție! Nu o instala în telefon. A apărut un nou virus care afectează telefoanele mobile

Persoanele care dețin un telefon cu sistem de operare Android ar trebui să fie foarte atente la notificările pe care le primesc, întrucât experții în securitate au lansat un avertisment cu privire la un nou update de software de sistem care ar putea fi în realitate un virus.

O nouă săptămână, o nouă problemă de securitate. Experții de securitate de la Zimperium au identificat un nou atac cu malware ce ”acționează” pe telefoanele mobile cu Android. Mai exact, utilizatorii pot fi păcăliți că este vorba despre un update de sistem, însă imediat ce primește permisiunile necesare, el poate colecta datele de pe terminal.

Conform experților în securitate, este vorba despre un RAT (Remote Access Trojan), care odată instalat în telefon poate accesa și trimite mai departe toate datele de pe telefon, precum mesaje sau imagini. Mai mult de atât, poate chiar să înregistreze utilizatorii ori să le asculte apelurile, iar specialiștii de la Zimperium susțin că aplicația este atât de avansată, încât poate să monitorizeze chiar și mesajele criptate de pe WhatsApp, realizând screenshot-uri ale aplicației și trimițând mai departe imagini redimensionate, pentru a nu ridica suspiciuni referitoare la transferul de date.
sursa