Politica

Raluca Turcan: ‘Ceea ce am văzut și eu aseară arată că au fost deja ieșiri care nu au legătură cu pandemia’

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că protestele de aseară nu au foarte multe în comun cu pandemia de COVID-19: ”Ceea ce am văzut și eu aseară arată că au fost deja ieșiri care nu au legătură cu pandemia, ci mai degrabă cu bunul simt”.

Raluca Turcan, despre manifestații:
Ministrul Muncii spune că înțelege faptul că oamenii au ajuns la o limita și au obosit, dar subliniază că oamenii ar trebui să realizeze că măsurile restrictive nu sunt luate „de plăcere”.

Pe fond înțeleg faptul că oamenii au ajuns la o limita și au obosit. Pe de altă parte, mă gândesc că măsurile de restricție nu sunt luate de plăcere. Măsurile de restricție nu te fac popular. Atunci, trebuie să încercăm să îi convingem că mai este nevoie să facem un efort o luna, maxim două, astfel încât să ne putem relua viață cât de cât normal.
În același timp, dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, este un drept câștigat. Oricine poate să protesteze, cu condiția să respecte legea și în același timp să se gândească dacă ulterior apariției la astfel de evenimente nu pun în pericol oamenii din jur. Mă gândesc la familiile lor. Așadar, m-aș gândi în primul rând să va spun să fie sănătoși, la propriu.
De asemenea, să accepte că guvernul se străduiește. Întotdeauna judec cu ceea ce am făcut anul trecut, cât am salvat anul trecut din economie că rezultat al măsurilor noastre. Mă gândesc cât de important este să mai strângem cu toții din dinți, să respectăm niște reguli, să avansăm cu vaccinarea, unde stăm mult mai bine că alte țări din Europa și să ajungem cât mai rapid la normal”, a afirmat Raluca Turcan.
„Ceea ce am văzut aseară arată că au fost ieșiri care nu au legătură cu pandemia”
Întrebată dacă este de părere că în spatele protestelor ar putea exista și o manipulare a unor forțe politice care profită de dezgustul oamenilor, Turcan spune că „ceea ce s-a întâmplat aseară arată că au fost deja ieșiri care nu au legătură cu pandemia.
sursa