Auto

S-a sfarsit! Romanii isi pot lua adio de la permisul de conducere. Noile modificari afecteaza pe toti soferi

S-a sfarsit! Romanii isi pot lua adio de la permisul de conducere. Noile modificari afecteaza pe toti soferiS-a terminat cu toti soferii romanii care nu sunt atenti, acestia vor plati drastic, adica cu permisul, asta arata in noul proiect al Codului Rutier, relateaza www.b1.ro.

„Conform acestuia, se interzice folosirea la volan a oricărui obiect care poate pune în pericol viaţa tuturor participanţilor la trafic:, conform Capital.

Cine a fi prins in trafic, va ramane fara prmisul de conducere si cu o amenda drastica.

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță privind modificarea Codului Rutier. Dacă va fi adoptat, șoferii și bicicliștii nu vor mai avea voie să țină în mână telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil de înregistrare și fotografiere în timp ce se află la volan.

În expunerea de motive a proiectul de Ordonanță, Ministerul Afacerilor Interne menţionează cazurile tot mai des întâlnite de accidente grave provocate de șoferi care transmiteau live cu telefonul pe Facebook.

”În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în proiectul elaborat de MAI.

”Ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia” este contravenție și se pedepsește cu amendă de până la 1.200 de lei și ridicarea permisului de conducere, în cazul șoferilor.