Advertoriale

Sterilizatoare UV – 4 beneficii pentru o apă mai sigură și curată în mediul industrial

În cele mai multe cazuri, apa din sistemele din instalațiile de alimentare trebuie procesată în multiple rânduri pentru a ajunge într-o formă sigură pentru consum. Pentru concentrațiile mari de metale sau de calcar se poate utiliza cu ușurință un sistem clasic de filtrare și un dedurizator. În ceea ce privește microorganismele dăunătoare prezente în apă care pot provoca boli grave, este necesară implementarea unei metode de dezinfecție sigură care să garanteze eliminarea tuturor riscurilor. O variantă foarte eficientă este reprezentată de sterilizatoarele UV pentru apa. SPECTRA – PROFESSIONAL UV SOLUTIONS propune diferite variante dintre care să se poată alege în funcție de tipul de aplicație efectuat.

Nu afectează gustul și mirosul apei

Razele UV sunt cunoscute pentru efectul lor puternic bactericid, având capacitatea de a elimina până la 100% din germenii și virusurile care se regăsesc în apă. Cu toate acestea, nu afectează în niciun fel compoziția sa naturală și nu-i modifică proprietățile, fiind sigure spre a fi utilizate chiar și pentru apa potabilă.

Reduce riscul de infecții și boli transmise prin apă

Apa este unul dintre cei mai mari purtători de agenți patogeni periculoși. E-coli, Giardia, Cryptosporidium și multe alte microorganisme periculoase pot trăi insesizabil în medii umede, provocând boli serioase dacă ajung în contact cu organismul uman. Pentru că nu modifică mirosul, gustul sau culoarea apei, prezența acestora poate fi detectată doar prin teste detaliate de laborator. Totuși, riscurile de contaminare pot fi eliminate foarte ușor prin expunerea continua a intregului debit de apa la lumina UV-C. În acest mod toate virusurile și bacteriile vor fi distruse, asigurandu-se o apa pura microbiologic.

Pentru eficiență maximă însă este necesară pretratarea apei cu o metodă alternativă care să sporească performanța lămpilor. Se recomandă utilizarea în tandem și a metodei clasice de clorinare, plus acțiunea razelor UV în final, pentru a garanta rezultate optime.

Una dintre variantele de lămpi UV recomandate de către specialiști este Wedeco AQUADA – Sterilizator UV pentru dezinfecția apei din oferta SPECTRA – PROFESSIONAL UV SOLUTIONS. Poate fi montat cu ușurință pe orice tip de instalație de alimentare. Garantează eficiență sporită în raport cu toate tipurile de virusuri și bacterii periculoase, asigurând purificarea apei până la 99,99%.

injector

Reducerea costurilor și a impactului asupra mediului

Chiar dacă achiziția unor sisteme performante de dezinfecție UV presupune o investiție inițială mai mare, aceasta se amortizează rapid datorită costurilor minime de întreținere. Totodată, lămpile UV sunt o alternativă ecologică care elimină complet efectele negative asupra mediului și a persoanelor expuse pe care dezinfecția chimică le produce. În plus, acționează instant, sunt ușor de instalat și pot fi manipulate în siguranță de oricine.

Eliminarea cloraminei și a altor compuși chimici

Prin implementarea unor sisteme UV de dezinfecție, se va putea renunța la metodele vechi care implicau substanțe toxice. Clorul sau alte derivate afectează calitatea și gustul apei, în timp ce razele UV nu îi modifică în niciun fel compoziția sau proprietățile. Totodată, eficiența dovedită a celor din urmă este mult mai înaltă, dat fiind faptul că au o putere ridicată de eliminare chiar și a microorganismelor care au dezvoltat rezistență la metodele convenționale de dezinfecție. Acest pas este ultimul din procesul de decontaminare a apei, fiind necesară utilizarea unui sistem de filtrare înainte pentru a asigura eficiență maximă.

Serviciile SPECTRA – PROFESSIONAL UV SOLUTIONS oferă garanția unei soluții ideale de decontaminare a apei utilizate în procesele industriale!