Auto

Stiri Auto – Asigurarea RCA cu decontare directă

Nicu Marcu, președintele ASF, autoritate care arbitrează piețele de capital, asigurări și pensii private, spune că proiectul de OUG privind decontarea directă a fost înaintat la Ministereul de Finanţe şi aşteaptă aprobarea lui.
Într-adevăr acest proiect de OUG a fost înaintat de noi către Ministerul de Finanțe. L-am înaintat anul trecut prin noiembrie și la un moment dat ni s-a returna pentru niște chestii de formă legislativă pe care a trebuit să le facem, l-am trimis înapoi acum către Ministerul de Finanțe și acum vom vedea când se va aproba”, a explicat Nicu Marcu, președintele ASF..

Nicu Marcu a explicat că „acest proiect de Ordonanță de urgență prevede faptul că asiguratul sau asigurătorul să aibă obligativitatea să facă decontarea directă. Aceasta înseamnă că cel care este asigurat, în urma unei daune suferite, va beneficia de plata daunei de la compania care l-a asigurat. Ulterior se face decontarea între companii. Nu facem decât să protejăm consumatorul, adică pe cel asigurat, să nu mai fie plimbat dintr-o parte în alta”.

Când va intra în vigoare OUG privind decontarea directă?

 

Şi în Parlament este în dezbatere un proiect de lege de ani de zile, beneficiarul unei polițe își va alege probabil în cunoștință de cauză compania de asigurări astfel încât să știe că va avea un serviciu de calitate”, a mai spus Nicu Marcu.

Serviciul de decontare directă există în prezent, dar este opţional. Cu toate acestea, preşedintele ASF avertizează că ” de multe ori asiguratul nu știe și de această chestiune cu decontarea directă. Nu este informat sau nu i se spune”.

Când reporterul Hotnews.ro a dat exemplul City insurance și Euroins, ale căror poliţe RCA au succes pentru că au un preţ mai mic, Nicu Marcu a spus că „acolo unde lucrurile nu sunt în regulă le vom sancționa de fiecare dată și mergem până la capăt”.

Adică nu mă dau înapoi de la a face ceva ca să reglemntăm piața și să reglăm odată chestiunea asta cu RCA.

Problemele RCA nu le-a generat Nicu Marcu. Am venit de 6 luni pentru a rezolva aceste probleme și le vom rezolva pe mai multe căi. Nu avem o baghetă magică”, a mai spus Nicu Marcu.

sursa