Advertoriale

Tips & tricks pentru amenajarea băii în stil scandinav

Ai nevoie de o transformare pentru baia ta? Stilul scandinav oferă o abordare simplă, dar sofisticată, pentru amenajarea spațiului de baie, unde lumina naturală, materialele naturale și funcționalitatea sunt punctele cheie.

Ce presupune designul scandinav?

Designul scandinav este caracterizat de abordarea sa minimalistă, combinată cu funcționalitatea și practicitatea, luând inspirație din natură pentru a crea spații simple și luminoase – lipsite de dezordine. Inițial, a început ca un curent de design în primul secol al secolului al XX-lea, în toate țările nordice precum Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia și Islanda, ajungând la apogeul popularității sale în mijlocul secolului al XX-lea.

 

Designul scandinav se distinge prin simplitatea sa, unde fiecare element are un scop bine definit. Spațiile sunt adesea luminoase și deschise, cu utilizarea predominantă a culorilor neutre și a materialelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra și textilele organice. 

Cum să amenajezi baia în stil scandinav?

În primul rând, pentru a amenaja o baie în stil scandinav, alege o paletă de culori neutre, cum ar fi alb, gri deschis sau bej, pentru a crea un fundal luminos și aerisit. Evită supraîncărcarea spațiului și optează pentru cabine de dus și alte elemente cu linii drepte și simple.

 

În ceea ce privește mobilierul, optează pentru piese simple și practice, cu un design minimalist și funcțional. De exemplu, un lavoar baie suspendat cu un sertar de depozitare sau un dulap cu oglinzi încorporate poate adăuga un spațiu de stocare util, fără a compromite aspectul general al băii. 

 

Iluminarea joacă și ea un rol important în amenajarea unei băi în stil scandinav. Optează pentru iluminat ambiental, care să ofere o lumină blândă și difuză, creând o atmosferă relaxantă și plăcută. Poți completa iluminatul ambiental cu spoturi pentru iluminarea zonelor specifice, cum ar fi zona de la oglindă sau zona de duș.

Nu uita să integrezi elemente naturale

Plantele din baie nu numai că îmbogățesc vizual spațiul, dar pot contribui și la starea ta de bine și relaxare în timp ce te bucuri de o baie revigorantă. Adaugarea de plante naturale în decor este o modalitate simplă și eficientă de a aduce natura în interior și de a crea un spațiu care să-ți aducă bucurie și energie pozitivă în fiecare zi.

 

Pentru a integra plantele în mod corespunzător în designul băii, poți alege recipiente și suporturi potrivite, care să se potrivească cu estetica generală a spațiului. De exemplu, ghivecele de ceramică albă sau de lemn natural pot completa perfect designul scandinav.

 

Într-o baie în stil scandinav, fiecare detaliu este atent gândit pentru a crea un echilibru între frumusețe și utilitate, iar rezultatul este un spațiu plin de prospețime și eleganță, în care te vei putea relaxa și reîncărca cu energie pozitivă.