Advertoriale

Tips&tricks: când este recomandat să investești în hidroizolații pentru acoperiș?

Îți dorești să te bucuri de o locuință primitoare și rezistentă, unde să te simți bine alături de familia ta? Începe prin a pune accent pe tot ce înseamnă partea de structură, dar și metodele prin care îți poți proteja casa de elementele dăunătoare.

De exemplu, investind în hidroizolatii acoperis de aici, faci de fapt o investiție de viitor, care te va scuti de reparații constante, dar și de apariția mucegaiului și a igrasiei, 2 elemente extrem de dăunătoare sănătății. Descoperă ce materiale hidroizolante ai la dispoziție, dar și care sunt avantajele pe care ți le oferă!

Hidroizolații acoperiș, produse care țin apa la distanță

Apa este un cadou din partea naturii, însă atunci când vine vorba despre propria locuință, ea se poate transforma și în cel mai mare dușman al tău. De aceea, este recomandat să investești în hidroizolații de calitate, datorită cărora să previi infiltrațiile de apă. Ploile și ninsorile, de exemplu, îți pot afecta locuința în mod iremediabil, dacă nu ai grijă la modul în care aplici și îngrijești învelitoarea de pe casă.

Astăzi, pe piață găsești o varietate de materiale hidroizolante, care se montează ușor și care te feresc foarte simplu de infiltrațiile de apă.

Când este recomandat să te ocupi de aplicarea hidroizolației?

Momentul oportun pentru a realiza o hidroizolație la nivelul acoperișului este în timpul ridicării imobilului. În acest fel, îți este mult mai ușor să încorporezi materialul hidroizolant pe care l-ai ales în structura casei. Alege o zi în care condițiile meteo sunt prielnice, pentru ca lucrarea să se desfășoare cât mai ușor.

Poți aplica o hidroizolație și ulterior terminării casei, însă îți va fi mai greu, pentru că trebuie să dai tot acoperișul la o parte. Asta înseamnă că va trebui să suporți costuri mult mai mari, atât în privința materialelor, cât și în privința forței de muncă.

Ce tipuri de hidroizolații ai la dispoziție?

În ceea ce privește tipurile de hidroizolații din care poți alege, cele mai populare de pe piață sunt:

  • membranele bituminoase – sunt la dispoziția ta sub formă de rulouri ușor de manevrat în timpul montajului. Membranele bituminoase îți oferă rezultate excelente pe termen lung, având o durată de viață de până la 25 de ani;
  • membranele lichide – ușor de aplicat, membranele lichide au o eficiență sporită, întrucât ajung chiar și în locurile mai greu accesibile. De exemplu, poți să aplici un astfel de material chiar și pe un acoperiș cu o formă inedită, având certitudinea că apa va rămâne mereu la distanță;
  • membranele din PVC – extrem de eficiente, membranele din PVC sunt rezistente la vânturi puternice, ploi abundente, dar și la ninsori puternice, protejându-ți locuința foarte bine întotdeauna.

Montaj

Montarea hidroizolației, indiferent de natura acesteia, se poate face atât prin tehnica lipirii la cald, cât și prin tehnica lipirii la rece. De preferat este să colaborezi, însă, cu o firmă specializată în acest sens, pentru ca rezultatele pe care le obții să fie cele scontate. Într-o singură zi, întreg acoperișul îți poate fi izolat, mai ales dacă vremea o permite.

Milucon.ro îți oferă unele dintre cele mai noi soluții de pe piață în materie de protejare a locuinței proprii, dar și de amenajare a acesteia. De exemplu, online găsești cea mai bună hidroizolatie bituminoasa Milucon, dar și o varietate de pardoseli excelente pentru interior, dar și pentru exterior, la care poți apela cu încredere. Atunci când ai alături o echipă specializată pe partea de montaj, totul devine mult mai simplu, iar casa ta va deveni căminul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna!

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049