Advertoriale

Top marci de lentile de contact cu cei mai buni parametri

Parametrii lentilelor de contact sunt acele indicative care asigura o corectie perfecta a problemei tale de vedere. Parametrii sunt indicate de catre medicul oftalmolog sau de catre tehnicianul optometrist. In functie de aceste specificatii, vei selecta tipul de lentile de care ai atata nevoie.

Lentilele de contact au devenit in zilele noastre instrumentul cel mai eficient, practic si confortabil de corectie a principalelor afectiuni oculare. Lentilele de contact se clasifica in mai multe categorii, dupa cum urmeaza:

 1. In functie de perioada de utilizare, lentilele se impart in:
 • lentile de unica folosinta, care se inlocuiesc in fiecare zi, adica a doua zi vei avea o pereche de lentile complet noua;
 • lentile de contact saptamanale, care pot fi purtate timp de sapte zile si nopti;
 • lentile de contact bi-lunare, care pot fi purtate timp de 14 zile sau 7 zile si nopti consecutive, fara intrerupere;
 • lentile de contact lunare, care au o perioada de valabilitate de 30 de zile;
 • lentile de contact anuale, care pot fi folosite fara probleme timp de un an, tin locul ochelarilor de vedere, putand fi utilizati alternativ cu acestia
 1. In functie de natura lentilei, accesoriile optice se impart in:
 • lentile sferice, care sunt utilizate pentru tratarea miopiei, hipermetropiei;
 • lentile asferice;
 • lentile torice, care sunt recomandate exclusive persoanelor diagnosticate cu astigmatism;
 • lentile multifocale, indicate pacientilor cu forme progresive ale afectiunilor oculare;
 • lentile progresive, special concepute pentru persoanele diagnosticate cu astigmatism, ele asigura o tranzitie delicate de la vederea la aproape la cea la distanta.

 

Principalii parametri ai lentilelor de contact

Parametrii lentilelor de contact sunt acele indicative care asigura o corectie perfecta a problemei tale de vedere. Parametrii sunt indicate de catre medicul oftalmolog sau de catre tehnicianul optometrist. In functie de aceste specificatii, vei selecta tipul de lentile de care ai atata nevoie.

Oricine vrea sa cumpere lentile de contact ar trebui sa cunoasca parametrii acestora. Este important de stiut ca prescriptia pentru lentilele de contact si prescriptia pentru ochelarii de vedere nu este aceeasi. Retine, de asemenea, ca datele trecute de catre oftalmolog nu trebuie sa fie mai vechi de un an, deoarece parametrii ochiului se modifica odata cu varsta.

Principalii parametri ai lentilelor de contact de care ar trebui sa tii cont inainte sa plasezi comanda sunt:

Raza de curbura

Raza de curbura a unei lentile de contact descrie curbarea lentilei in milimetri, pentru a oferi un confort maxim in timp ce porti lentile, adica cat de bine se asaza lentila pe ochi. In mod normal, aceati parametri sunt intre 8–10 mm.

 

Sfera/dioptria

Sfera este puterea lentilei de contact. Unitatea de masura pentru puterea sferica este o dioptrie sau D. In general, puterea sferica a unei lentile este indicata cu un semn plus (+) pentru hipermetropie si un semn minus (-) pentru miopie.

 

Diametrul

Un alt parametru de luat in calcul la stabilirea tipului de lentile de contact diametrul acestora. Diametrul lentilelor de contact nu este altceva decat o valoare care face referire la dimensiunea propriu-zisa a lentilei. Diametrul variaza la lentilele moi si la cele rigide. In cazul primei categorii, diametrul este mai mare, fiind cuprins intre 13 si 15 mm. In cazul celor dure, acesta va fi cuprins intre 9 si 10 mm.

 

Cilindrul

Dupa cum se stie, fiecare model de lentile de contact are un diametru. Diametrul determina cat de mult spatiu, raportat la suprafata corneei, pot acoperi lentilele de contact. Cele mai multe dintre lentilele de contact din zilele noastre prezinta un singur diametru, care se situeaza, de regula, in jurul valorii de 14.5.

 

Axa

Axa unei lentile de contact este data de unghiul de rotatie al curburii ochiului si este masurata in grade. Axa poate varia intre 0 si 180 grade.

 

Permabilitatea oxigenului

Prescriptia pentru lentilele de contact se diferentiaza categoric de cea aferenta ochelarilor de vedere. Pe langa faptul ca ochelarii de vedere sunt plasati la o distanta de aproximativ 12-13 mm fata de ochi, in timp ce lentilele de contact direct pe ochi, acestea din urma se diferentiaza si in functie de materialul din care sunt create, avand un continut variat de apa si permeabilitate a oxigenului.

Top marci cu parametri optimi

Bioview Monthly

#Bioview Monthly cu utilizare lunara sunt lentilele de cea mai buna calitate din materialul Olifilcon A. Acest lucru se datoreaza combinatiei dintre tehnologia agentului de umezire si sterilitatea suprafetei #bioview Monthly, fapt care se caracterizeaza printr-o suprafata moale si matasoasa. Materialul perfect hidratat pastreaza apa pe toata suprafata lentilei, ceea ce asigura un confort sporit al utilizarii si evitarea fenomenului de uscaciune al ochiului.

In plus, lentilele #bioview Monthly de o luna se caracterizeaza printr-o permeabilitate extrem de ridicata a oxigenului, cea mai mare dintre lentilele disponibile pe piata, ceea ajuta ca ochii la revigorarea ochilor. Combinatia dintre materialele de cea mai buna calitate si siliconul din a treia generatie garanteaza un confort exceptional la purtare si hidrateaza ochii de dimineata pana seara.

Permeabilitatea deosebit de ridicata a oxigenului de 187.5 asigura confortul de a purta toata ziua si face lentilele imperceptibile pe ochi. Procentul inalt de hidratare la nivel de 47% garanteaza mentinerea ochilor hidratati pe parcursul zilei, chiar si in timpul orelor lungi de lucru la calculator.

 

Acuvue Oasys

ACUVUE OASYS sunt lentile de contact noi cu purtare saptamanala marca Jonhson & Jonhson. Ele sunt fabricate din Senofilcon A si in plus imbogatit cu un agent de hidratare intern Hydraclear, care combina perfect beneficiile materiale hidrogel si silicon hidrogel. Ele sunt concepute pentru a mentine ochii hidratati si proaspati. Transmisibilitatea crescuta a oxigenului permite ochilor sa respire natural intreaga zi, iar tehnologia Hydraclear Plus, ce presupune existenta unui agent intern de hidratare, face ca lentilele sa-si pastreze calitatile pe toata perioada de purtare a acestora, oferind astfel un confort sporit utilizatorului. Datorita acestor calitati, lentilele ACUVUE OASYS pot fi purtate zilnic cu inlocuire la 2 saptamani sau chiar extins (zi si noapte) cu inlocuire saptamanala. Lentilele protejeaza aproape complet ochii impotriva razelor UVA si UVB. Acestea au un marcaj care ajuta utilizatorii noi sa le foloseasca mai usor.

 

Dailies Total 1

Dailies TOTAL 1 sunt cele mai recente lentile de unica folosința marca Alcon, unul dintre cei mai mari producatori de lentile din lume. Stratul interior al lentilei (cea care nu intra in contact cu ochiul) contine 33 % apa. Stratul exterior contine mai mult de 80 %, iar in imediata vecinatate a corneei aceasta valoare poate fi de pana la 100 %. Cu o astfel de design avansat si inovator, Dailies TOTAL 1 iti vor oferi un confort unic si fara precedent de utilizare.