Politica

Traian Băsescu: „Ar trebui sa înțelegem ca o țara are nevoie să fie apărată”

Traian Băsescu a participat la conferința educațională V.R.E.M. de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, unde a răspuns la întrebări pe teme de actualitate.
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, le-a vorbit tinerilor despre România și Uniunea Europeană (UE) în contextul noilor provocări de securitate.
Mă uitam la Israel, când premierul Israelului, pe care-l cunosc bine, m-am întâlnit des cu el, a declarat stare de război. Au venit de peste tot din lume să-și apere țara. Când a venit razboiul în Ucraina au fost valuri de bărbați care au fugit. Deci asta … stateam și ma întrebam dacă România ar fi în aceasta situație…ce ar face cei 4 milioane de oameni care trăiesc în afara țării și ce ar face tinerii români, dacă se inroleaza sau nu. Ar trebui sa înțelegem ca o țara are nevoie să fie apărată, susţinuta, iubită, respectata. Iar dacă cetatenii nu o respecta sa nu aibă pretenții să fie respectati de ceilalți”, a declarat Traian Băsescu. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că eswte exclus să fim atacaţi de Rusia sau să luptăm alături de Ucraina.

sursa