Actualitate

Traian Băsescu este ferm: Singura soluție e lockdown-ul..

Traian Băsescu, fostul președinte al României, susține că țara ar trebui să intre, din nou, în “lockdown”, având în vedere tulpina din Marea Britanie este mult mai agresivă și mai contagioasă. Europarlamentarul a avut un mesaj și pentru premierul Florin Cîțu.

Fostul șef al statului consideră că românii trebuie să stea în casă măcar până când vom avea un număr suficient de oameni imunizați, motiv pentru care revenirea la starea de urgență i se pare cea mai bună soluție în clipa de față.

“Îl vedem pe Vela cum nu-l interesează de măsuri. În condițiile astea, oamenii zic că de ce lor să li se aplice și altora nu. Lockdownul este necesar în momentul de față, dacă vrem să diminuăm numărul morților. Această tulpină este mult mai agresivă, a ajuns de trei luni și în România, deci singura soluție e lockdown. Până să ne vaccinam, trebuie să stăm cuminți acasă, mai ales că nu avem deocamdată numărul de vaccinuri”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu vrea un nou “lockdown”. “Transportul public este cel mai mare ventilator de răspândire a bolii”
În continuare, Traian Băsescu atrage atenția că transportul public reprezintă cel mai are ventilator de răspândire a COVID-19, în principal din cauza aglomerației.
“Florin Cîțu ar trebui să angajeze un comunicator”
În final, Traian Băsescu îi recomandă lui Florin Cîțu angajarea unui comunicator, care să explice, după care să prezinte concluziile luate de autorități.

“Problema e încrederea populației în deciziile anunțate. Cea mai mare eroare este anunțarea lor răstită. Așa am făcut și eu cu scăderea salariilor. Aceasta este cea mai mare greșeală în parteneriat cu populația. Citu ar trebui să angajeze un comunicator care să explice, apoi să prezinte concluziile, comunicarea lor răstită nu merge”, a mai spus fostul președinte al României.
sursa