Actualitate

Traian Berbeceanu: Sperăm să nu ajungem la pragul de 3 la mie, să fim obligați să luăm acele restricții

În București au fost raportate 523 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, doar în ultimele 24 de ore. Astfel, Capitala înregistrează un indice de 2.47 de infectări la mia de locuitori, dar rămâne în scenariul galben. Prefectul Traian Berbeceanu face apel la prodență și la respectarea măsurilor sanitare de protecție și speră ca Bucureștiul să nu depășească rata de infectare de 3 la mia de locuitori, situație în care Capitala ar intra în scenariul roșu, urmând ca restaurantele, teatrele și sălile de cinema să aibă un acces limitat.

„Deocamdată această limită de 3 la mie e prevăzută în actele normative aflate în vigoare și la această limită ne raportăm. Sperăm – și suntem optimiști – să nu ajungem la pragul de 3 la mie, să fim obligați, potrivit normelor legale în vigoare, să luăm acele restricții care limitează accesul în restaurante, localuri, teatre, săli de spectacole, cinematografe”, a declarat prefectul Capitalei

Prudența și accelerarea procesului de vaccinare

Totodată, prefectul Berbeceanu înseamnă la prodență și în special la accelerarea campaniei de vaccinare.

„Dar pentru asta trebuie să accelerăm procesul de vaccinare, ceea ce și facem, pe de-o parte, iar pe de altă parte să respectăm măsurile de distanțare și sanitare cu strictețe”, a mai precizat Traian Berbeceanu.

sursa