Extern

Franţa și-a deschis campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru toţi adulții

Toată populaţia adultă din Franța este, de luni, eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19. Criteriile de vârstă şi cele asociate stării de sănătate au fost eliminate pentru a crește ritmul imunizării. În paralel, restricțiile sunt treptat ridicate.

Toți adulții din Franța, eligibili pentru vaccinarea anti-COVID-19

Până acum, francezii din grupa de vârstă 18 – 49 de ani reprezentau ultima categorie de rezidenţi care se puteau înscrie la vaccinare.

Rezervările au început acum patru zile, ele devenind disponibile treptat pe platformele specializate. Administratorii Doctolib, principala platformă, se așteaptă deja ca aceasta să nu răspundă tuturor cererilor din cauza „numărului încă limitat de doze de vaccinuri, în special pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna”.

„28 de milioane de adulți sunt eligibili la vaccinare şi sunt încă nevaccinați, pentru o medie de 500.000 de rezervări disponibile în fiecare zi”, au mai precizat aceștia, potrivit AFP.

Până acum, 25.315.595 de francezi au primit cel puţin o doză de vaccin, adică 37,8% din populaţia totală şi 48,2% din populaţia majoră. 10.742.886, adică 16% din populaţia totală şi 20,5% din populaţia majoră, au primit ambele doze.

Guvernul francez şi-a propus să vaccineze cu cel puţin o doză 30 de milioane de rezidenţi până pe 15 iunie.

sursa