Scitech

Triburile Europei Netflix, din 19 februarie

Ce ar fi nevoie pentru a distruge complet societatea noastră și cât ar dura? În serialul Netflix Tribes of Europa , lumea așa cum o cunoaștem s-a prăbușit în doar 45 de ani, după o catastrofă din 2029.

Scriitorul Philip Koch a fost inspirat să scrie despre dizolvarea Europei în urma votului Brexit , iar telespectatorii de astăzi nu trebuie să privim foarte departe pentru a vedea cât de mult se poate schimba lumea într-un spațiu scurt de timp.

Amplasată în 2074, Triburile Europei nu ne oferă o explicație completă a modului în care a apărut lumea sa post-apocaliptică , ci face aluzie la un colaps misterios al tehnologiei cunoscut sub numele de „Decembrie Negru” care a dus la „Lumini stinse și întuneric”. Și asta a fost. Evul Mediu.

Seria a fost produsă de echipa germană din spatele premiului Oscar The Lives of Others și a primului serial original german Netflix, Dark . În acest ultim viitor distopic, lumea este împărțită într-o serie de facțiuni distincte, sau triburi, așa cum se face referire în titlu.

Urmărim trei tineri frați – Kiano, Liv și Elja – din tribul Origine care locuiește în pădure, a cărui existență pașnică este întreruptă atunci când un avion avansat este împușcat din cer deasupra satului lor.

Puterea cubului
Vizitând locul accidentului, își dau seama rapid că nu este o tehnologie din „lumea veche”, ci ceva mai modern. Pilotul bolnav al navei se dezvăluie a fi din tribul Atlantian (singurul aparent neafectat de întreruperea tehnologiei) și îi înmânează un tainic cub tânărului Elja.

Cubul conține un mesaj important despre pericolul care vine, iar Elja este încredințată să-l aducă în patria pilotului pentru a-i ajuta să-l înțeleagă.

Ademenit de promisiunea de a răspunde la întrebările sale despre decembrie negru, Elja este de acord, dar îl pune în pericol, deoarece tribul violent Crows caută și cubul ca cheie a puterii și va ucide pe oricine le iese în cale.

Pe măsură ce viața originilor este amenințată, frații mai mari Kiano și Liv sunt prinși în focul încrucișat, pornindu-i pe căi separate. Kiano și tatăl său sunt capturați de corbi, în timp ce Liv scapă și încearcă să-și găsească familia prin negocierea cu un alt trib, militaristul Crimsons, care caută și puterea cubului.

Ideea oamenilor care se luptă pentru controlul unui misterios obiect puternic nu este extrem de originală și nu ni se dau multe răsuciri neașteptate în primele trei episoade, ci construirea lumii fantastice și indicii de puzzle-uri mai mari și mai interesante de rezolvat fac aceasta este o producție cu buget mare, care pare să merite să rămânem.

sursa