Scitech

COINCIDENTA-Aberatie s-au Adevar? Covid-19 Apare deodata cu dezvoltarea Tehnologiei 5G!

Radiația 5G este periculoasă? Explicația fizicianului Cristian Presură
www.edupedu.ro

Covid-19 nu a fost asa de popular si de agresiv pana ce a inceput a se investii masiv in tehnologia 5g.

Ce efecte au radiațiile emise de tehnologia 5G asupra organismului uman?

“Toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie”

″În anul 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiaţia electromagnetică din categoria 2G că implică apariţia unor tumori cerebrale”

“Radiaţia 5G are efecte clare asupra fertilităţii şi ştim că România este o ţară cu populaţie în descreştere. De ce ne trebuie, mai ales în România, reţeaua 5G? De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace. Sunt foarte multe studii care arată, fără echivoc, aceste rezultate

Fizicianul Cristian Presură este cercetător la compania Philips în Olanda, autor al volumului “Fizica Povestită” publicată de Editura Humanitas și este cunoscut pentru evenimentele de popularizare a științei la care participă. Face parte din grupul construit de Universitatea din București cu scopul de deschide știința către publicul larg ( Detalii aici)

Să începem cu cuvântul ‘radiație’. Lumea aude că 5G are radiație și se sperie. De ce se sperie oamenii? Pentru că ei cred că radiația este intrinsec periculoasă. Uită sau poate nu știu că nu toate radiațiile sunt periculoase. Lumina vizibilă de la soare, de exemplu, este o radiație. Este ea periculoasă? Nici vorbă. De fapt, ea se numește radiație pentru că soarele radiază energie.

Asta este radiația, în fond: un fascicul de unde sau particule ce poartă energie.

Chiar și un bec din cameră radiază. Este radiația luminoasă care ajunge la noi. Ea nu este, desigur, periculoasă. (…) De mai mult de 100 de ani, de când avem lucrurile astea în casă, nu s-a demonstrat că ar fi așa de periculoase, de aceea nu trebuie să dăm becul afară și să stăm pe întuneric, de frica radiațiilor.

Noi, însă, acum, nu ne vom referi la radiațiile formate din particule. Ci la radiațiile sub forma undelor electromagnetice, pentru că vrem să vorbim de tehnologia 5G. Iar radiațiile emise de telefoanele mobile sunt unde electromagnetice.

Ce sunt undele electromagnetice?

Undele electromagnetice sunt oscilații ale câmpurilor electrice și magnetice. Ele se ordonează în funcție de frecvența oscilațiilor.

Avem unde electromagnetice de 50 Hz, de exemplu, date de rețeaua electrică. Asta înseamnă că ele oscilează de 50 de ori pe secundă. Avem unde radio de 100 Mhz, de exemplu. Asta înseamnă că ele oscilează de 100 de milioane de ori pe secundă. Avem și lumină vizibilă, care este tot o undă electromagnetică, cu o frecvență de 700.000 de GHz. (…)

Pe noi ne interesează cuptoarele cu microunde, care generează unde de 2 GHz, și telefoanele mobile din generația 3G, 4G sau rețelele WiFi care oscilează tot cu câțiva GHz. Noile rețele 5G folosesc rețele de până la 70 GHz.

Tehnologia 5 G va folosi frecvențe de până la 70 GHz. Asta însă e mult sub cele 3.000.000 de GHz la care undele electromagnetice devin ionizante. Cu alte cuvinte, radiațiile 5G nu sunt ionizante și ele nu vor sparge atomii. Înseamnă că, în principiu, nu ne așteptăm să provoace riscuri ridicate de cancer, cel puțin din punct de vedere teoretic. Același lucru ar fi valabil și pentru radiațiile 3G și 4 G.

Rezultatul ăsta este susținut de studii medicale. Să privim rata de cancer în ultimii 50 de ani. Vom observa că ea nu crește brusc, o dată cu introducerea cuptoarelor cu microunde sau cu introducerea telefoanelor mobile și a rețelelor Wi-Fi acum 20 de ani.

Sursa Edupedu.ro

Angajat ONU: Tehnologia 5G înseamnă război împotriva umanității

Primele opt luni din Cel De-al Dolea Război Mondial au fost fără lupte, fiind numite Războiul Mut. Folosirea undelor milimetrice din cadrul celei de-a cincea generații de tehnologie a comunicațiilor, sau 5G, este tot un război mut, de o altă natură

Acest război nevăzut este și mut, dar de această dată se trag focuri – sub forma fasciculelor de radiații electromagnetice (REM), asemănătoare razelor laser, emise de mânunchiuri de mici antene – și nimeni dintre cei aflați în bătaia focului nu știe că este vătămat serios, ireparabil și pe tăcute.

Într-o primă fază, 5G îi va face pe oameni electro-hipersensibili. Probabil faptul că am stat în fața a două mari ecrane de calculator pentru mai bine de 18 ani cât am lucrat pentru ONU m-a făcut și pe mine electro-hipersensibilă. Atunci când Biroul ONU din Viena a instalat, în decembrie 2015, puncte de acces (hotspot) pentru telefonie mobilă și WiFi – menite să servească mari areale publice – în îngustele coridoare de metal din Centrul Internațional din Viena, m-am simțit rău în continuu pentru următoarele șapte luni.

Timp de doi ani și jumătate am făcut apoi tot ce mi-a stat în puteri pentru a alerta sindicatul angajaților ONU, administrația și serviciile medicale despre pericolul pe care radiațiile electromagnetice emise de aceste puncte de acces îl reprezintă pentru sănătatea angajaților ONU, dar am fost ignorată. De aceea, în mai 2018, am ridicat problema chiar Secretarului General al ONU, Antonio Guterres (vezi transcript-ul mai jos). Este fizician și inginer în electricitate, având în trecut prelegeri despre semnalele de telecomunicații dar, cu toate acestea, el declară că nu știa nimic despre toate acestea. A promis să ceară OMS (Organizația Mondială a Sănătății – n.tr.) să studieze problema dar, șapte luni mai târziu, acele puncte de acces (hotspot) erau încă la locul lor. Nu am primit niciun răspuns la foarte multele mail-uri pe care i le-am trimis.

Drept urmare, m-am bucurat să mă pot alătura eforturilor de publicare a unui Apel Internațional de Oprire a Emisiilor 5G pe Pământ și în Spațiu întrucât îmi era foarte clar că, în ciuda celor 43 de apeluri științifice anterioare, foarte puțină lume înțelege pericolele radiațiilor electromagnetice (REM). Experiența mea ca redactor ar putea fi de folos pentru a ne putea asigura că un nou „apel 5G”, inclusiv privind emiterea de fascicule 5G din spațiu, ar fi redactat clar, cuprinzător, explicativ dar accesibil și celor nespecialiști, citând din peste o sută de lucrări științifice dintre zecile de mii publicate în ultimii 80 de ani despre efectele biologice ale REM.

Având în spate ani de redactare a documentelor ONU privind spațiul cosmic, știu că acesta este foarte contestat din punct de vedere geopolitic și că orice incident care ar implica un satelit militar ar putea declanșa un răspuns catastrofal. Legile privind spațiul sunt atât de încurcate – un singur exemplu ar putea fi complexitatea legii răspunderii în spațiu – așa încât nu am greși dacă am numi orbitele din jurul Pământului drept Vestul Sălbatic. China a provocat consternarea internațională în 2007, când a demonstrat eficiența unei arme anti-satelit distrugându-și intenționat unul propriu. Resturile spațiale sunt principala îngrijorare printre țările călătoare în spațiu, din cauza așa-numitului sindrom Kessler, care prevestește o cascadă de resturi spațiale care ar putea face impracticabile în viitor orbitele din jurul Pământului. În aceste condiții, lansarea în spațiu a peste 20.000 de sateliți comerciali 5G vi se pare un lucru normal?

Locuiesc în Viena, Austria, unde tăvălugul 5G a venit brusc peste noi. În ultimele cinci săptămâni, rețele pre-5G au fost anunțate oficial în aeroportul din Viena și chiar 5G în Rathenausplatz, principala piață din Viena, care atrage zeci de mii de vizitatori în târgurile organizate aici de Crăciun, în decembrie, și la patinoarele din ianuarie, o atracție specială pentru copii. Alături de păsări și insecte, copiii sunt cei mai vulnerabili în fața ravagiilor 5G, din cauza trupurilor lor încă mici.

Prieteni și cunoscuți de-ai mei din Viena, împreună cu copiii lor, deja se plâng de simptomele clasice ale otrăvirii cu REM: sângerări nazale, dureri de cap, dureri de ochi, dureri în piept, greață, oboseală, stări de vomă, tinitus (țiuit în urechi – n.tr.), amețeli, simptome asemănătoare gripei și dureri cardiace. De asemenea, relatează despre „o bandă strânsă în jurul capului”; presiune deasupra capului; dureri scurte și înțepătoare prin corp; vibrații ale organelor interne. Alte efecte biologice, precum tumori sau demență apar după o perioadă mai îndelungată dar, în cazul 5G, care nu a fost niciodată testat din punct de vedere al siguranței pentru sănătate, cine știe?

Parcă peste noapte, o pădure de infrastructură 5G a răsărit în Austria. În numai 3 săptămâni, o prietenă de-a mea a trecut de la stadiul de persoană cu o sănătate robustă la una care s-a văzut nevoită să părăsească țara în care a trăit 30 de ani. Fiecare persoană este afectată diferit de REM. Pentru ea a fost o adevărată tortură așa că ultimele ei două nopți în Austria le-am petrecut împreună cu ea dormind în pădure. Interesant, în drumul ei prin sudul Germaniei, starea ei s-a înrăutățit mai mult față de Austria, în timp ce in nordul Germaniei nu a mai avut simptome și s-a simțit complet normal, ceea ce sugerează că acolo încă nu a ajuns tăvălugul 5G.

Nu există limitări legale la expunerea la radiații electromagnetice. Convenabil pentru industria telecomunicațiilor, există doar indicații fără putere de constrângere legală, așa cum sunt cele produse de pompos-numita Comisie Internațională pentru Protecția de Radiațiile Non-Ionizante (CIPRNI), care s-a dovedit a fi, exact ca Vrăjitorul din Oz, o micuță organizație non-guvernamentală din Germania care își numește singură membrii, niciunul dintre ei nefiind medic sau expert în probleme de mediu.

Exact ca Vrăjitorul din Oz, CIPRNI pare să aibă puteri magice. Prestidigitațiile ei fac să „dispară” în aer efectele non-termice ale radiațiilor electromagnetice, dacă ne gândim la zecile de mii de studii care demonstrează efectele biologice ale REM și care invalidează așa-numitele lor indicații de siguranță.

Mai departe, a reușit să vrăjească și Uniunea Internațională pentru Telecomunicații, parte a familiei Națiunilor Unite, să recunoască aceste indicații. Dar un singur email trimis către CIPRNI în octombrie 2018 cu comentarii ale profesorului Martin Pall privind noul set de indicații a produs imediat o explozie de interes privind prezența on-line a profesorului – care până acum fusese inexistentă – din partea firmelor și persoanelor din întreaga lume, din partea autorității unei țări privind imigrația, din partea Biroului Cancelarului Austriei, al unei firme de avocatură din Viena dar și din partea Interpolului!!!

Sper ca și alții să citească și să distribuie Apelul pentru Oprirea 5G în Spațiu, să se trezească și ei și alții și să treacă la acțiune pentru a opri 5G. Chiar și opt luni de Război Nevăzut 5G pot însemna o catastrofă pentru toată viața de pe planetă. Elon Musk este pregătit să lanseze primii 4.425 de sateliți 5G în iunie 2019 și să „acopere” Pământul cu radiații 5G, ignorând nenumărate tratate internaționale. Ar putea fi ultima mare extincție planetară, prin grija multi-miliardarei 5G, cel mai mare experiment biologic și manifestația celei mai mârșave mândrii și lăcomii din istoria omenirii.

Prima reacție a oamenilor la ideea că 5G poate fi o amenințare la întreaga viață de pe pământ este de obicei neîncrederea și respingerea. Odată însă ce au examinat mai bine faptele, a doua senzație este în mod obișnuit de teroare. Trebuie să transcedem acest fapt pentru a putea vedea 5G ca pe o oportunitate de a lua problemele în propriile noastre mâini, să ne asumăm responsabilitatea și să trecem la acțiune. S-ar putea să fi pierdut deja în ultimii 20 de ani peste 80% dintre insectele de pe glob. Copacii riscă să fie tăiați cu milioanele pentru a se putea asigura un semnal 5G continuu pentru mașinile, autobuzele sau trenurile fără conducător uman. Vom rămâne indiferenți și vom accepta să fim și noi și copiii noștri iradiați, să ne vedem sursele de hrană decimate și mediul înconjurător distrus?

Ziarele din toată lumea popularizează tot mai mult opinia că extincția omului s-ar putea să fie un lucru bun, dar atunci când problema devine nu una retorică ci una reală, când vine vorba despre viața ta, a copiilor tăi, a comunității tale și a mediului în care tu trăiești și care sunt amenințate iminent, mai poți fi de acord cu o asemenea opinie? Dacă nu, te rugăm să semnezi Apelul pentru Oprirea 5G și să te mobilizezi în a contacta pe toți cei pe care îi cunoști și care ar putea avea puterea să oprească tehnologia 5G, mai ales pe Elon Musk dar și pe președinții caltor companii care intenționează să lanseze sateliți 5G în mai puțin de 20 de săptămâni de acum înainte. Viața pe pământ are nevoie de ajutorul tău acum!

Sursa protectie-electromagnetica.ro

 

Radiaţiile tehnologiei 5G au efecte complexe

Radiaţiile tehnologiei 5G au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace.

Aceasta este una dintre concluziile unei dezbateri organizate luni de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Specialiştii au analizat implicaţiile acestei noi tehnologii asupra omului.

Reporter Ciprian Sasu: „Specialiştii prezenţi la dezbaterea de ieri au prezentat o serie de studii, care arată – au spus ei – nocivitatea reţelelor de telefonie mobilă.

Există dovezi că toate procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice.

De aceea, s-a mai arătat ieri – toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie.

Medicul Anca Niţulescu, participant la dezbaterea organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei: „În anul 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiaţia electromagnetică, inclusă în categoria 2G posibil carcinogenetică pentru oameni şi au arătat că implică un risc crescut de tumori celebrale.”

Radiaţia 5G are efecte asupra fertilităţii.

De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, a mai spus medicul menţionat, care a opinat că România nu are nevoie de reţeaua 5G.

Nu toţi specialiştii sunt, însă, de părere că nivelul radiaţiilor 5G poate afecta omul.

Ei afirmă că frecvenţele radio, pe care operează tehnologia, sunt sub nivelul de pericol.

În plus, avansul tehnologic ar face să merite eventualele riscuri.

Este de aşteptat ca, până în anul 2025, internetul 5G să ajungă în toate oraşele mari din România.”

Sursa Romania-actualitati.ro