Extern

China anunță că vaccinul său împotriva virusului va fi disponibil pentru toată lumea

China va face vaccinul împotriva noului coronavirus un bun comun la nivel global în momentul când dezvoltarea sa va fi finalizată, potrivit unui anunț făcut duminică de ministrului științei și tehnologiei, Wang Zhigang, care a menționat că ţara sa doreşte o creştere a cooperării internaţionale în cazul dezvoltării unui vaccin.

China vrea să consolideze cooperarea globală în studiile vaccinului împotriva pandemiei de Covid-19

China va consolida cooperarea internațională în viitoarele studii clinice cu vaccin COVID-19, bazându-se pe colaborarea anterioară în dezvoltarea vaccinurilor, a declarat duminica ministrul științei și tehnologiei, scrie Reuters.

China implică mari eforturi în lupta globală pentru a dezvolta un vaccin pentru noua epidemie de coronavirus care a început în orașul său central Wuhan, cercetătorii chinezi efectuând cinci studii clinice separate pe oameni, sau jumătate din toate aceste studii la nivel global, potrivit datelor compilate de Organizația Mondială a Sănătății.

Președintele Xi Jinping a promis luna trecută în cadrul Adunării Mondiale al Sănătății, organul de conducere al OMS, că vaccinurile dezvoltate de China vor deveni un „bun public global” odată ce vor fi gata de utilizare, iar contribuția Chinei va asigura accesibilitatea vaccinurilor în dezvoltarea țărilor.

Dezvoltarea „unui vaccin este încă strategia fundamentală în efortul nostru de a depăși noul coronavirus”, a declarat ministrul științei și tehnologiei, Wang Zhigang, într-o conferință de presă la Beijing.

Până în momentul de faţă au fost confirmate peste 7 milioane de cazuri de coronavirus pe între mapamondul. Peste 400.000 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce au fost infectaţi cu sars-cov 2.

Cu toate acestea, nu toată lumea vede decizia Chinei ca fiind un lucru bun. În acest context, senatorul american Rick Scott a acuzat China că încearcă să saboteze dezvoltarea unui astfel de vaccin. Oficialul a acuzat Beijingul că a ales să fie un adversar în această problemă şi că încearcă să încetinească progresul Statelor Unite.

Senatorul susţine că există doveză în acest sens, însă a refuzat să ofere mai multe detalii despre subiect.

Cel mai aproape de găsirea unui vaccin se pare că este, însă, Marea Britanie. Ministrul de Afaceri, Alok Sharma, a declarat că testele clinice de la Universitatea Oxford au progresat destul de mult şi dacă acestea vor avea succes, vaccinul ar putea fi gata până la sfârşitul verii.

sursa