Scitech

Twitter va împărtăși mai multe date cu Facebook și Google

Twitter încearcă să câștige bani de ani buni și, în timp ce a devenit profitabil în 2018, modul în care a obținut această performanță a fost să folosească anumite date ale utilizatorilor fără permisiune. Acum își schimbă politica de confidențialitate pentru a evita astfel de greșeli în viitor.
Twitter face o mică schimbare semnificativă în modul în care își monetizează platforma, ceea ce implică partajarea mai multor date cu partenerii de afaceri. În acest sens, compania dezvăluie modul în care folosește informațiile respective pentru a face publicitate pe platforme precum Facebook și Google.

Politica de confidențialitate actualizată vine cu eliminarea unei setări care le-a permis utilizatorilor aplicației mobile să controleze cât de multe informații personale permit Twitter să utilizeze în măsurători publicitare. Aceasta înseamnă că compania va monitoriza acum modul în care fiecare utilizator interacționează cu anunțurile pentru a avea o idee mai bună despre eficacitatea lor.

Alte setări de confidențialitate, cum ar fi partajarea intereselor dvs. sau a urmăririi web și a locației pentru a ajuta la personalizarea anunțurilor sunt încă disponibile și pot fi dezactivate.
Twitter spune că, deși poate utiliza adrese IP și ID-uri pentru dispozitive de publicitate, nu va partaja nume, nume de utilizator, adrese de e-mail și numere de telefon. Pentru aceia dintre voi care trăiți în UE și Marea Britanie, compania trebuie să respecte GDPR, astfel încât nu va colecta aceste date decât dacă veți opta pentru asta în setările de confidențialitate.

Gigantul social spune că aceste schimbări îi vor permite „să continue să funcționeze ca un serviciu gratuit” și fac „parte din munca noastră continuă în jurul transparenței și controlului. Vrem să ne asigurăm că oamenii înțeleg setările pe care le oferim, ce fac și cum să facă utilizati-le.” Desigur, aceasta este și o cerință introdusă atât de Google cât și de Facebook, care controlează modul în care agenții de publicitate importă datele în platformele lor.

În august 2019, s-a arătat că Twitter a distribuit date la care nu a avut permisiunea cu agenții de publicitate și a făcut presupuneri despre dispozitivele pe care le utilizați pentru a vă difuza anumite reclame. Ulterior, compania a acuzat că lipsesc obiectivele de venituri din al treilea și al patrulea trimestru și a spus investitorilor că problemele vor continua până în 2020.

Luna trecută, platforma de microblogging și- a retras îndrumările din primul trimestru din cauza Covid-19 care a lovit în continuare activitatea de publicitate, în ciuda creșterii cu 8 la sută a utilizatorilor activi zilnici, din cele 152 milioane înregistrate în trimestrul IV 2019. De asemenea, Facebook și Google sunt așteptate să vadă Pierderi de 44 miliarde de dolari din veniturile din publicitate până la sfârșitul acestui an.