Politica

Valeriu Gheorghiță: „Când ai senzația că le știi pe toate, înseamnă că n-ai mai citit de mult timp”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a vorbit, pentru HotNews.ro, despre medicii care nu susțin campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Unii au ales chiar să militeze împotriva imunizării, inclusiv prin răspândirea de informații false.

Întrebat dacă ar trebui să-și piardă dreptul de liberă practică, Gheorghiță a afirmat că susține mai degrabă responsabilizarea acestora.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre medicii care răspândesc informații false legate de vaccinare
Medicul trebuie să-și asume că a recomandat unei persoane să nu se vaccineze și trebuie să răspundă pentru asta. E aceeași situație ca atunci când un chirurg recomandă unui pacient să nu se opereze, iar pacientul respectiv pățește ceva. Medicul trebuie să răspundă pentru decizia pe care a luat-o.
E greu de spus care e cea mai bună variantă. Nu vreau să plec de la reaua credință. E vorba de specialități. Un medic când nu știe ceva atunci poate să întrebe un coleg. Când ai senzația că le știi pe toate, înseamnă că n-ai mai citit de mult timp”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește dezinformarea din partea preoților, Valeriu Gheorghiță spune că aceasta creează confuzie în rândul oamenilor.

sursa