Actualitate

Veste rea pentru milioane de soferi! S-a dat legea pentru scumpirea asigurarilor!

O noua lege ii loveste dur pe toti romani, se scumpeste asigurarea, milioane de soferi sunt afectati din cauza acestei situati, relateaza bzi.ro.

Aceasta lege a pieti asigurarilor a stabilit un regim juridic mai favorabil a consumatorului, prin care implementarea unor obligatii de transparenta si detaliat al unor sarcini brokerilor de asigurare.

Mai mult, este extins regimul penal al unor fapte, pentru o garantie mai puternica a autenticitatii actului de distribuire de asigurari.

„Legea nr. 236/2018 privind distributia de asigurari a aparut luni in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare azi, abrogand vechiul cadru legal reprezentat de Legea nr. 32/2000, conform avocatnet.ro.

Astfel, se schimba multe aspecte in ceea ce priveste activitatea de distribuire a asigurarilor, de la cerintele profesionale ale distribuitorului de asigurari, la modalitatea de comunicare a distribuitorului cu clientul – in special in ceea ce priveste informatiile transmise clientului si consilierea acestuia, pentru oferirea unui produs cat mai favorabil”.