În societatea contemporană, amenajarea bucătăriilor în stil open space a devenit din ce în ce mai apreciată în ultimii ani, tocmai datorită faptului că oferă un aer modern și un plus de eleganță în cadrul locuințelor. Această tendință în materie de design interior nu doar că maximizează spațiul de care dispui, însă stimulează totodată și interacțiunea socială dintre tine și membrii familiei, în momentele în care tu pregătești cina, iar ceilalți sunt implicați în alte tipuri de activități.
Dacă te afli în căutarea unor idei de amenajare a bucătăriei open space, ține cont de propunerile specialiștilor în materie de home-deco și te vei bucura de un ambient de-a dreptul încântător!
Citește și: TikTok interzis în SUA: Decizie istorică a Curții Supreme, milioane de utilizatori afectați
1. Optează pentru o paletă de culori vibrante
Se spune că paleta cromatică poate schimba întreaga atmosferă dintr-un spațiu, nu-i așa? Transformă-ți bucătăria într-un loc vibrant și plin de energie, utilizand culori cât mai interesante. Designerii recomandă combinarea tonurilor proaspete de verde, galben și albastru, tocmai pentru a crea un loc cât mai dinamic. De regulă, obișnuiești să petreci destul de mult timp în bucatarie, mai ales atunci când îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu preparate delicioase și să îi răsfeți cu fiecare ocazie. Cum ar fi să transformi întreg procesul de gătit într-unul cât mai interesant și să amenajezi bucătăria de tip open space într-un mod unic? Alegerea unor culori nu doar că va transforma designul acestui spațiu într-unul de excepție, însă îți va îmbunătăți totodată și starea ta de spirit de zi cu zi.
2. Mobilierul modular, din ce in ce mai apreciat în rândul utilizatorilor
Ceea ce este bine de știut este faptul că mobilierul este deosebit de important atunci când vine vorba de maniera în care îți dorești să îți amenajezi bucătăria. În cele mai multe cazuri, spațiul de care dispui nu este tocmai cel mai generos, nu-i așa? Ei bine, ai oportunitatea de a alege piese de mobilier care pot fi adaptate cu ușurință în funcție de configurația și dimensiunea bucătăriei tale. Spre exemplu, îți poți îndrepta privirea către dulapuri modulare sau rafturi deschise, deoarece acestea sunt ușor de ajustat în înălțime și în lățime. Soluțiile inteligente de depozitare a diferitelor tipuri de produse se dovedesc a fi ideale pentru menținerea ordinii în bucătărie.
Citește și: Seriale noi în 2025: O privire detaliată asupra celor mai așteptate producții
De asemenea, insulele de bucatarie reprezintă o altă inovație în materie de design interior. Acestea nu doar că oferă o suprafață de lucru suplimentară utilizatorilor, însă pot să prezinte deseori și spații de depozitare ascunse. Optează pentru insule de bucatarie cu sertare încorporate și te vei bucura de un spațiu modern și foarte practic în același timp!
3. Mesele și scaunele de dining, esențiale pentru crearea unui decor interesant în bucătăriile open space
Dupa cum bine știi deja, mesele și scaunele de dining se numără printre piesele centrale ce fac parte din orice stil de amenajare a bucătăriilor open space. Fie că îți îndrepți atenția către o masă de bucătărie din stejar, o masă extensibilă Maxima din nuc sau o masa în stil baroc Joseph albă, vei vedea că o astfel de piesă va transforma orice spațiu într-unul de excepție, îmbinând latura estetică cu latura practică.
Citește și: Cele mai Căutate Sfaturi pentru a Crește Traficul Online
Pe lângă masă, importante se dovedesc a fi și scaunele pe care le vei utiliza cu regularitate în fiecare zi, atât tu, cât și ceilalți membri ai familiei. Există o gamă variată de scaune pentru bucătărie, de la modelele din categoria Bogdan wenge și până la cele prevazute cu tapițerie moale și confortabilă, cum ar fi scaunele Eusebio din fag. Ideal ar fi să alegi scaune care se potrivesc din punct de vedere cromatic și cu mesele, însă poți să faci și combinații îndrăznețe de nuanțe și texturi, în funcție de preferințele pe care le ai în materie de home-deco.
4. Stilul clasic, mereu în tendințe
Ești pasionat de stilul clasic și îți dorești să aduci o mică parte din atmosfera elegantă de altădată chiar în confortul propriei locuințe? Atunci ar fi recomandat să îți amenajezi bucătăria ținând cont de câteva aspecte importante. În primul rand, stilul clasic este caracterizat prin linii fine și finisaje rafinate. Mobilierul este deseori realizat din lemn masiv, cum ar fi din lemnul de nuc sau de cireș, iar partea frontală a dulapurilor poate să prezinte modele decorative, spre exemplu, panouri încastrate sau detalii sculptate.
Ceea ce este bine de știut este faptul că dulapurile prevazute cu geamuri se dovedesc a fi excelente în expunerea farfuriilor sau a altor obiecte de colecție. Pe lângă faptul că aceste piese de mobilier prezintă o latură estetică de excepție, se dovedesc a fi foarte utile și în menținerea ordinii în bucătărie. De asemenea, detaliile fac diferența, aspect sesizabil atunci când alegi să îți amenajezi bucătăria într-un stil clasic. Potrivit specialiștilor, îți poți îndrepta atenția catre piese de mobilier cu mânere aurii sau argintii, deoarece vor oferi un plus de eleganță spațiului și te vor duce cu gândul la atmosfera nobilă de odinioară.
Lumina ambientală este deosebit de importantă în cadrul bucatariilor open space. Pentru acele zile în care soarele nu ține cu tine, există o variantă de luat în calcul. Alege o lustră pe care să o amplasezi deasupra insulei de bucătărie și transformă întregul ambient într-unul cât mai cozy, numai bun pentru zilele reci de toamnă!
Toate acestea fiind zise, amenajarea bucătăriei open space reprezintă o modalitate excelentă de a-ți pune creativitatea la încercare și de a crea un spatiu care să te reprezinte și în care să îți petreci cu drag timpul ori de câte ori ești acasă și vrei să prepari mâncăruri delicioase și sănătoase pentru tine și pentru ceilalți membri ai familiei. Ține cont de aceste idei de amenajare și transformă-ți bucătăria într-un loc adaptat nevoilor și personalității tale! Alege piese de mobilier și elemente de decor de o calitate superioară și te vei putea bucura de acestea o perioadă îndelungată de timp, fără a-și pierde din proprietăți și din aspectul lor inițial!