SanatateSocial

5 metode bune pentru a avea mai multă energie zi de zi

5 metode bune pentru a avea mai multă energie zi de zi
Foto – feminis.ro

Unul dintre lucrurile pe care le vrea orice om în viață este energie să facă tot ceea ce-și dorește în rest, deoarece niciodată nu este suficient timp într-o zi și un pic de energie suplimentară rezolvă din lucruri mai repede.
În ceea ce privește sportul, nu-i așa că există momente când parcă te plafonezi și simți că nu mai poți face nici un exercițiu? În loc să te bazezi pe stimuli externi cum sunt energizantele și cafeaua, mai bine folosești aceste trucuri pentru a-ți recăpăta energia și a te simți mai motivată în fiecare zi.

1. Fă mai mult

Deși pare ciudat să faci mai multe lucruri fix atunci când nu mai ai energie, dacă te oprești, vei fi invadată de lene și vei deveni mai puțin productivă. Gândește-te la acele zile în care te trezești târziu, mănânci târziu și tot ce faci este să te uiți la televizor ca până la urmă să ajungi să te simți și mai obosită. Unele activități de fapt chiar îți dau un imbold de energie, așa că menține-te activă și prin mișcare, corpul tău va produce în continuare energie.

2. Mănâncă des

Încearcă să mănânci puțin și des în loc de 2-3 mese foarte mari, deoarece organismul tău lucrează din greu la digestie și de aceea obosești. Prin mese mici toată ziua, vei ține metabolismul în mișcare și nivelul de energie la cote optime. Cel mai bun mod este să mănânci 3 mese principale de dimensiuni normale și câte o gustare între ele.

3. Mănâncă bine

Alimentele corecte îți asigură nutrienții necesari pentru o funcționare normală, iar cele bogate în carbohidrați simpli, zahăr și grăsime te vor seca de puteri. Alege carbohidrați buni, nu evita grăsimile, asigură-ți o sursă de proteine și multe legume cu frunze verzi.

4. Dormi cum trebuie

Oferă-i organismului tău o rutină prin care să primească în jur de 7-9 ore de somn în fiecare noapte și încearcă să pui o alarmă ca să te trezești și să te culci la aceeași oră. După o anumită vreme te vei obișnui să te trezești natural, pentru că ciclul tău de somn va fi complet.

5. Începe-ți corect ziua

Dacă te ridici din pat imediat ce sună alarma și începi să faci sport, te vei simți bine toată ziua. În zilele în care amâni trezirea și îți faci alte ritualuri înainte, ajungi până la urmă să nu mai faci sport și sari peste micul dejun sănătos, apoi devii mai puțin productivă, așa că trezește-te cu o atitudine pozitivă, fă un pic de cardio înainte să mănânci și vei vedea cum pompează endorfinele în tine pentru tot restul zilei.

Feminis.ro