Extern

Accident cumplit în Grecia – cel puțin 11 morți!

Cel puțin 11 persoane au murit după ce o autoutilitară s-a lovit cu un camion, sâmbătă, pe o șosea din Grecia, anunță autoritățile elene, citate de site-ul publicației Kathimerini.
Accidentul a avut loc pe șoseaua care face legătura între orașele Kavala și Salonic, în nordul Greciei. O autoutilitară care probabil transporta imigranți extracomunitari veniți din Turcia s-a lovit frontal cu un camion. În urma impactului violent, ambele vehicule au luat foc.

Persoanele din autoutilitară au murit. Șoferul autocamionului a reușit să iasă din vehicul, fiind rănit.

Autoritățile elene cercetează circumstanțele producerii accidentului.

Autoritățile din Grecia nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele accidentului de sâmbătă, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară, precizează Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

„Consulatul General al României la Salonic urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs între orașele Kavala și Salonic, la data de 13 octombrie 2018. (…) Până în acest moment, autoritățile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că românii afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al consulatului : +30 2310 340088 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +30 6906 479076.