Scitech

Acest cip personalizat joacă „Doom” și nimic altceva

Doom s-a lansat pe 10 decembrie 1993 și, în timp ce echipa de la id Software știa că au ceva special pe mâinile lor, nu aveau cum să știe cât de important ar fi să se dovedească trăgătorul seminal în prima persoană în următoarele săptămâni, luni. , ani și chiar decenii.
Pe scurt, Doom și distribuția personajelor timpurii implicate în joc, inclusiv John Romero și John Carmack, au devenit de atunci zei în lumea dezvoltării jocului. Codul lor, legendar.
De-a lungul anilor, programatorii au dezvoltat o abordare pentru a încerca să-l determine pe Doom să funcționeze cu orice fel de hardware, adesea cu mare succes. Doom de pe mobil a fost un dezinvolt; Obținerea funcționării pe o casa de marcat a unui McDonald a luat ceva mai multă muncă și a fi capabil să joace Doom pe o singură tastă a tastaturii a fost pur și simplu minte. Alții, între timp, au încărcat jocul pe imprimantele Canon și l-au portat pe web .

Heck, o singură persoană a creat chiar un mod, astfel încât să poți juca Doom în Doom și chiar să te plimbi pe tine, jucând Doom. Sălbatic, nu?

Pentru pasionatul de grafică și dezvoltare Sylvain Lefebvre, obiectivul a fost simplu – crearea unei mașini care joacă doar portul său personalizat de Doom.

Potrivit Lefebvre, cipul DooM! Va rula E1M1 până la sfârșitul timpului (sau se scurge puterea, după cum vine primul). „Algoritmul este ars în fire, LUT și flip-flops pe un #FPGA: fără procesor, fără coduri de opcod, fără contor de instrucțiuni.” De asemenea, rulează pe Altera CycloneV + SDRAM. (1 / n) (dacă asta înseamnă ceva pentru tine).