Politica

Acuzaţii dure la vârf: „Lucovid Orban și Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta”

Acuzaţii dure la vârf Lucovid Orban și Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta
Acuzaţii dure la vârf Lucovid Orban și Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta

Un deputat PSD a răbufnit la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. Deputatul Ioan Dîrzu consideră că există un pact între guvernul Orban şi „celălalt guvern Orbán”.
Reacția deputatului PSD, Ioan Dîrzu survine după întâlnirea lui Bogdan Aurescu cu Peter Szijjarto din 26 mai. Acesta atrage atenția că cele două guverne s-ar fi înţeles ca România să nu mai celebreze Tratatul de la Trianon.

„După ce Guvernul Orban a făcut blat cu celălalt guvern Orbán, prin întâlnirea lui Bogdan Aurescu cu Peter Szijjarto din 26 mai, de a nu mai celebra Tratatul de la Trianon, Președintele Werner atacă la CCR Legea privind Ziua Trianonului.

„Este mai mult decât clar că Lucovid Orban și Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta doar pentru a-și consolida PNL poziția în Partidul Popularilor Europeni și doar pentru ca politruci precum Rașes Bogdan, Mircea Hava, Vasile Blaga sau Gheorghe Falcă să mai primească niște funcții în Parlamentul European, cu sprijinul Ungariei.

Știam că întâlnirea dintre Aurescu și Szijjarto E UN ACT DE CAPITULARE PENTRU ROMÂNIA, dar nu mă gândeam că președintele Werner Iohannis, după tot circul făcut pe tema falsă a așa-zisului Ținut Secuiesc, să execute atât de rapid ordinele Budapestei. Credeam că mai stă o lună, două, să uite lumea…

Îi așteaptă lucruri grozave pe români în urma întâlniririi secrete dintre Aurescu și Szijjarto: – PNL le interzice românilor să sărbătorească Ziua Trinanonului;

– PNL va diviza Universitatea din Târgu Mureș în două (una românească și una maghiară);

– PNL va scoate Limba română ca probă obligatorie pentru etnicii maghiari;

– PNL va permite utilizarea drapelului Ținutului Secuiesc în județele cu etnici maghiari;

– PNL va pune în ministere un secretar de stat/ subsecretar de stat de la UDMR;

– PNL va permite organizațiilor extremiste maghiare „64Comitatate (HVIM)”, „Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI) şi „Garda Maghiară” să-și desfășoare în continuare activitatea pe teritoriul României!

Așa că, Jó napot kívánok, PNL !!!”, a scris Ioan Dârzu pe pagina sa de Facebook.

sursa