Sport

Alexandru Mitriță revine în Europa! Super-transfer bifat de fotbalistul român

Alexandru Mitriță a intrat într-un con de umbră după ce a semnat cu americanii de la New York City FC. „Piticul” a ieșit din atenția naționalei, dar Răzvan Lucescu speră să-l „resusciteze” pe tehnicul fotbalist.

Fostul jucător de la CS U Craiova a semnat cu PAOK Salonic, echipă la care va purta tricoul cu numărul 28.

În vârstă de 26 de ani, Mitriţă a mai evoluat de-a lungul carierei la CS Turnu Severin, FC Viitorul, Pescara, Universitatea Craiova şi, ultima dată, la Al Ahli, unde de asemenea a fost împrumutat de New York City FC.
În februarie 2019, Mitriţă a fost transferat de la CS Universitatea Craiova la formaţia americană pentru suma de 9 milioane de dolari. În prezent, fotbalistul este cotat la 7 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Mitriță are 13 selecţii la echipa naţională. Vitezomanul plecat departe de România nu a mai îmbrăcat tricoul „tricolor” din octombrie 2020, când Rădoi a pierdut cu 0-1 în fața Austriei.

De când Răzvan Lucescu a plecat de la PAOK, echipa grecească nu a avut evoluțiile așteptate de „pistolarul” Ivan Savvidis. Anul trecut a încheiat pe locul 4 în campionat, iar în urmă cu două sezoane, pe poziția secundă.

sursa