Politica

Alexandru Rafila, despre riscul unui nou lockdown în România

Alexandru Rafila a declarat duminică în emisiunea Dosar de politician, moderată de Silviu Mănăstire, că va fi greu să fie luate în acest moment măsuri drastice pentru stoparea răspândirii COVID-19, precum un lockdown, având în vedere lipsa de încredere în actualul guvern:

În momentul de față modul în care populația percepe ceea ce se întâmplă pe de o parte, suportabilitatea măsurilor care înseamnă lockdown este destul de redusă, inclusiv din punctul de vedere al economiei. Am propus o discuție la nivelul Parlamentului ca să încercăm să generăm o soluție.

Asta e de fapt problema noastră că nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală. De ce trebuie să iau măsuri când mor 2.000 de oameni pe săptămână? Probabil că vor trebui să fie luate măsuri care să oprească această transmitere.
Măsurile vor fi luate doar dacă va exista un sprijin public. Dacă va continua cu stilul triumfalist, atunci populația nu va fi participativă la respectarea acestor măsuri. Asumarea nenorocirii care ne-a adus trebuie făcută”, a declarat Alexandru Rafila.

sursa