Sanatate

Alexandru Rafila: „Sunt toxice. Nu e de glumă cu ele”

Ministrul Sănătății a dezbătut subiectul tratării pacienților împotriva COVID-19 cu antivirale.

Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește decizia tot mai multor români de a se trata cu antivirale pentru coronavirus. Ministrul Sănătății a explicat că administrarea acestui tip de medicamentație nu este deloc indicat, deoarece poate provoca efecte adverse destul de grave.
Alexandru Rafila: „E foarte periculos. Au un efect citotoxic
Alexandru Rafila nu este de acord cu utilizarea antiviralelor pentru COVID-19 fără prescripția medicului. Reprezentantul statului a declarat că românii nu ar trebui să apeleze la aceste tratamente „după ureche”, pentru că se pot trezi cu efecte adverse destul de serioase, cum ar fi hepatita cronică sau medie: „Tratamentele antivirale sunt toxice.Ele inhibă mecanismele fiziologice naturale ale celulei umane și se soldează cu hepatită cronică sau medie. Nu e de glumă cu ele. În niciun caz să nu le ia (oamenii – n.r.) fără recomandarea medicului.
E foarte periculos.

Au un efect citotoxic. Nu pot fi luate preventiv, cum își imaginează unii. Avem 3 categorii de tratamente în România. Sunt substanțe antivirale mai vechi, așa cum este Favipiravir. Sunt substanțe antivirale mai noi, cum sunt cele de la Pfizer și Merck, și sunt anticorpii monoclonali. Cei din urmă nu prea s-au folosit la noi.„, a declarat Rafila

sursa