Sanatate

Alimentul minune care te fereşte de cancer

Alimentul minune care te fereşte de cancer. O simplă legumă, pe care orice gospodină o are în casă, creşte imunitatea, are puține calorii și e foarte bun pentru creier și inimă. Totodată, ne poate feri de cancer.
Alimentul minune care te fereşte de cancer. Pentru că are un număr mare de antioxidanți, varza roșie poate ajuta la reducerea riscului multor afecțiuni.

Acest aliment minune este bogat în fibre, vitamine și minerale, ceea ce îl face ideal pentru persoanele care vor să slăbească și să aibă un nivel crescut de energie.
Datorită cantității mari de vitamina C, varza roșie are efect antioxidant și imunomodulator, protejând organismul de diverse infecții virale. Numărul mic de calorii și cantitatea crescută de fibre sunt motivele pentru care consumul acestei legume sprijină procesul de scădere în greutate, fără a resimți foamea.

Varza roșie, datorită antioxidanților din compoziție, poate ajuta la regenerarea celulară, prevenind apariția semnelor de îmbătrânire prematură, cum sunt ridurile, liniile de expresie, petele de culoare închisă și lipsa de elasticitate a pielii.

Această legumă conține vitamina K și calciu, magneziu, mangan, minerale esențiale pentru menținerea densității osoase și prevenirea osteoporozei.
onsumul de varză roșie este asociat cu un risc mai scăzut de dezvoltare a demenței, datorită antioxidanților care pot preveni acumularea de grăsime în exces pe vasele de sânge.

Compușii puternici din varza roșie, cum sunt kaempferolul și sulforafanii, ar putea avea și rol preventiv împotriva dezvoltării neoplasmelor. Consumul de legume crucifere, printre care se numără varza, broccoli, guliile, este asociat cu o reducere a cancerului de colon sau de sân cu aproape 18%.

Protector natural al inimii.Varza roșie este bogată în antociani, antioxidanți care pot reduce cu până la 30% riscul de infarct. De asemenea, consumul frecvent de varză poate regla în mod natural valorile tensiunii arteriale.

Este singurul aliment în care se găseşte multă vitamină B 12, dar şi minerale. Printre ele se numără magneziul, acidul folic, potasiul, fierul și iodul. Acestea au rolul de catalizator și încetinesc procesul de îmbătrînire.În plus, ele protejează sistemul nervos şi împiedică pierderile de memorie.

sursa